Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V jakých případech sáhnout po tichém potrubním ventilátoru?

Hluk je nedílnou součástí života. Existují ale situace, které si žádají klid. Jde třeba o relaxaci po náročném dni nebo o soustředění v práci či při učení. Nenechte se rušit hlučným ventilátorem.

Čím se odlišuje nízkohlukový ventilátor od těch běžných?

Na hlučnosti ventilátorů se podepisuje celá řada faktorů. Jde například o průměr sacího otvoru a o výkon ventilátoru. Čím výkonnější ventilátor je, tím hlučnější je jeho provoz. Hlučnost provozu ovlivňuje také konstrukce ventilátoru, typ motoru, rychlost otáček a správná instalace.

Speciální nízkohlukové ventilátory mají propracovanou konstrukci, díky které jsou dostatečně výkonné, ale přitom tiché. V porovnání s klasickými ventilátory mají až o 30 % nižší hladinu hluku. Při provozu dosahují hodnot mezi 24 až 40 dB. Záleží na průměru otvoru. Jak hlasité tedy ventilátory jsou?

  • Tiché ventilátory s menším průměrem - hlučnost se podobá šeptání člověka.
  • Tiché ventilátory s větším průměrem - hlučnost si představte jako tlumenou konverzaci.

Kde se tiché potrubní ventilátory nejlépe uplatní?

Nízkohlukové ventilátory jsou oblíbené v:

  • kancelářích,
  • obchodech,
  • halách,
  • koupelnách,
  • kuchyních,
  • dětských pokojích.

Vybrané modely můžete doplnit o externí čidla, mezi které patří například časovač nebo čidlo vlhkosti. Díky časovači bude ventilátor pracovat i po vypnutí. Dobu provozu po vypnutí můžete nastavit v rámci možného časového rozpětí. Čidlo vlhkosti měří hladinu vlhka v prostoru. Ventilátor se spustí, jakmile úroveň vlhkosti přesáhne nastavenou hranici. Pomocí regulátoru otáček můžete nastavovat výkon ventilátoru.

Už nemusíte volit mezi tichým provozem a nízkým výkonem.

Podívejte se na nabídku nízkohlukových potrubních ventilátorů


VENTILÁTORY.cz
logo VENTILÁTORY.cz

Historie obchodu VENTILÁTORY.cz se datuje od roku 2008, kdy byl založen jako malý internetový obchůdek s ventilátory a vzduchotechnikou. Dnes obchod nabízí téměř celý sortiment (ventilátory, rekuperace, stropní ventilátory, vzduchovody, atd.) stále ...

 
 
Reklama