Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ovládání adiabatického chlazení CoolStream

Ovládání adiabatického chlazení ☃️ 𝗖𝗼𝗼𝗹𝗦𝘁𝗿𝗲𝗮𝗺 od firmy Colt International, s.r.o. je snad ještě snadnější než provoz a princip samotného adiabatického chladiče jako takového.

Uvnitř zařízení je „mozek“ jednotky s integrovaným softwarem naprogramovaným přesně na míru potřeb adiabatického chlazení.

Tento 🧠 mozek jednotky 🗣️ komunikuje s uživatelem skrze přijímač CORTIVA.K nastavení provozního stavu se uživatel, ať již klient nebo servisní technik, připojí k přijímači CORTIVA buď notebookem nebo lehce přes mobilní telefon či tablet, čímž má snadný přístup a může se k tomu pohodlně usadit i ve větší vzdálenosti od samotné skříně přijímače Cortiva - například v kanceláři či v kuchyňce u ☕ kávy. Další možností je instalace dotykového panelu na zeď, který se ovládá stejně jako telefon či tablet. Software pro ovládání je uživatelsky přívětivý a dá se v něm lehce najít požadovaný parametr a upravit jej. Ať se jedná o otáčky ventilátoru, vyprázdnění vody z jednotky nebo regulaci chlazení podle požadované teploty a mnoho dalších funkcí. Nutno podotknout, že IT technici a inženýři z #Colt se snažili vše vytvořit jednoduché, přehledné a přesné ovládání.

Další variantou je připojení jednotky k systému měření a regulace budovy (tzv. MaR, BMS nebo též jednoduše marka). MaR pak komunikuje s jednotkou CoolStream prostřednictvím komunikačního protokolu ModBus TCP/IP nebo jednodušeji prostřednictvím sady spínacích kontaktů.

Ovládání adiabatického chlazení CoolStream


Colt International, s.r.o.
logo Colt International, s.r.o.

Adiabatické chlazení, odvod kouře a tepla, klimatizace, přirozené a nucené větrání, solární zastínění a průmyslová ventilace. Návrhy inovativních řešení klimatu uvnitř budov, služby a servis v oblasti technologií klimatizace, chlazení, odvětrání, solárního ...

 
 
Reklama