Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Technologie nanoe™ X společnosti Panasonic certifikovaná podle VDI 6022 pro kvalitu vzduchu v interiéru

Inovativní technologie nanoe™ X Mark 2 a Mark 3 společnosti Panasonic Heating & Cooling Solutions byla testována a certifikována podle norem VDI. VDI je sdružení německých inženýrů, které bylo založeno v roce 1856 a definuje mnoho evropských průmyslových norem.

Nanoe X VDI Certification

Technologie nanoe™ X Mark 2 a Mark 3 společnosti Panasonic, která je integrována do klimatizačních jednotek, byla vědecky testována a splňuje požadavky normy VDI 6022 List 1.1, která se zabývá hygienickými požadavky na větrací systémy a jednotky, zejména pak specifiky decentralizovaných větracích systémů a jednotek. Technologie nanoe™ X Mark 3 společnosti Panasonic rovněž splňuje požadavky listu VDI 6022 1 a také listu VDI 6022 5, který popisuje, jak lze zabránit expozici alergenům a jaké související požadavky musí být splněny při testování a hodnocení technických zařízení a komponent, které ovlivňují vzduch, který dýcháme.

Základním požadavkem jsou realistické, ale standardizované zkušební podmínky. V této souvislosti bylo prokázáno, že technologie Mark 3 snižuje množství alergenů v místnosti, a je tak vhodná pro alergiky. Úspěšné testy jsou zdokumentovány ve zkušebních značkách, které vydávají odborní inženýři RLQ s certifikací VDI. Panasonic je prvním výrobcem klimatizací, který tyto zkušební značky pro své vnitřní jednotky získal.

Přírodní čištění vzduchu pomocí hydroxylových radikálů

nanoe™ X pracuje bez filtrů a k čištění vzduchu využívá hydroxylové radikály. Ty se vyskytují i v přírodě a hrají důležitou roli při rozkladu látek znečišťujících ovzduší v atmosféře. Vzhledem k tomu, že hydroxylové radikály produkované technologií nanoe™ X jsou uzavřeny v malých kapičkách vody, prodlužuje se jejich životnost z méně než 1 sekundy v přírodě na více než 600 sekund (tj. 10 minut). Díky této technologii hydroxylové radikály působí všude v místnosti a zajišťují tak zdravé klima.

Generátor nanoe™ X Mark 3 společnosti Panasonic je nejnovějším modelem neustále se vyvíjející technologie a generuje největší množství hydroxylových radikálů, a to 48 bilionů za sekundu. Tyto hydroxylové radikály mají schopnost snižovat koncentraci znečišťujících látek a alergenů, stejně jako koncentraci některých virů, bakterií a pachů. nanoe™ X pracuje nezávisle na vytápění a chlazení, když je jednotka v režimu ventilátoru, a zlepšuje tak hygienu a klima v interiéru, 24 hodin denně, 7 dní v týdnu s nejnižší spotřebou energie.

Další informace, mnoho studií a výzkumných materiálů o účinnosti nanoe


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.

 
 
Reklama