Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jednotky s entalpickým výměníkem pro optimální vnitřní klima

Co je IAQ – Indoor Air Quality? Je to čerstvý vzduch / komfortní teplota / optimální vzdušná vlhkost

METALPIC

Proč použít jednotky s entalpickým výměníkem?

V zimním období bývá vzduch v místnostech často příliš suchý, vnitřní vlhkost se pohybuje pod 40 %, naopak v létě, kdy jsou horké teplé dny, máme pocit, že teplý a vlhký vzduch je teplejší, než ve skutečnosti je. Abychom se cítili příjemně potřebujeme, aby ve vnitřních prostorách byla relativní vlhkost vzduchu mezi 40 % až 60 % a teplota mezi +18 °C až +22 °C.

Při použití rekuperační jednotky s hliníkovým tepelným výměníkem dochází zejména v zimním období k vysušování interiéru. Chladný venkovní vzduch obsahuje málo vody a vnitřní vlhčí odchází ven do exteriéru.

Výrobce 2VV nově nabízí jednotky pro rezidenční aplikace VENUS, DAPHNE a DAPHNE FLAT v provedení s entalpickým výměníkem. Jaká je jeho konstrukce? Je to unikátní nová technologie se speciální membránou METALPIC. Hliníkový nosič z tahokovu, který má co největší možnou průtočnou plochu a je následně potažen polymerní membránou. Membrána má funkci přenosu vlhkosti. Díky této kombinaci získáme jak teplosměnnou, tak vlhkosměnnou plochu.

MULTI VAC logo
2VV logo

Více informací


Multi-VAC spol. s r.o.
logo Multi-VAC spol. s r.o.

Velkoobchod s kompletním sortimentem pro vzduchotechniku a vytápění. Zboží od renomovaných českých i zahraničních dodavatelů. Technická podpora, prezentace výrobků, návrhové programy, e-shop. Sortiment: vzduchové clony, větrací a rekuperační jednotky, ...

 
 
Reklama