Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

SALDA SMARTY – kompaktní větrací jednotky s rekuperací tepla pro větrání v domovním sektoru

Salda Smarty jsou určené pro rodinné domy, byty, ale i kanceláře. Díky široké škále variant jednotek je zaručeno splnění různých přání zákazníka, ať už jde o výkon či funkce větrací jednotky.

Se stále se zvyšující poptávkou po energetických úsporách se zvyšuje těsnost obálky nových budov, ale zároveň se snižuje kvalita vnitřního vzduchu. Větrací jednotky Smarty jsou pro tento problém ideálním řešením. Díky účinnému výměníku tepla garantují minimální ztráty tepla. Jsou dostupné ve třech výkonových verzích – od 182 m3/h až do 573 m3/h. Dva dostupné konstrukční typy umožňují libovolné umístění jednotky (označení P pro podstropní a V pro nástěnné jednotky). Volit můžete mezi klasickým kondenzačním výměníkem, či entalpickým, který kromě tepla obsaženého v odpadním vzduchu, předává tomu čerstvému i vlhkost.

Jednotky mají několik možností ovládání. První možností jsou nástěnné ovládací panely ve dvou variantách: jednodušší tlačítkový a sofistikovanější dotykový s více funkcemi. Další možný způsob ovládání je přes webové rozhraní, díky němuž lze přizpůsobit jednotlivé funkce jednotky i těm nejnáročnějším požadavkům. Tento způsob ovládání je zprostředkován interfacem MB-Gateway, který lze připojit na domácí síť a ovládat jednotky i mobilní aplikací.

Dalším příslušenstvím jsou elektrické předehřevy a dohřevy vzduchu, které jsou variabilně řízeny signálem 0–10 V pomocí snímačů teploty tak, aby větrací jednotka běžela při optimálních teplotách a s nejnižší možnou spotřebou energie. Samozřejmostí je i možnost připojení až dvou snímačů kvality vzduchu, díky kterým může být jednotka ovládána automaticky v závislosti na relativní vlhkosti či koncentraci CO2 ve vzduchu.

Více informací


IVAR CS spol. s r.o.
logo IVAR CS spol. s r.o.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. působí, jako reprezentant obchodně technického zastoupení řady evropských firem působících v oboru TZB dle kategorizace použití. IVARTRIO - rozvody podlahového vytápění, rozvody k otopným tělesům včetně jejich připojení, ...

 
 
Reklama