Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

LINDAB expanduje v České republice

Společnost Lindab s.r.o., dceřiná společnost švédského koncernu Lindab, zahájila dne 18. 4. 2011 provoz v nové, v pořadí již třetí, výrobní hale v areálu Karlovarská Business Park v Praze 6 - Ruzyni.

Švédský koncern LINDAB je jedním z největších světových výrobců potrubních a vzduchotechnických systémů a kovových profilů pro stavební účely – ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů a dalších montážních prvků z tenkostěnné oceli. LINDAB je v současné době zastoupen ve třiceti jedna zemích světa, zaměstnává přibližně 4.500 zaměstnanců a své výrobky prodává ve více než 50 zemích světa.

Stavbě nové haly předcházelo vybudování sídla společnosti Lindab s.r.o. a výrobních závodů divizí Vzduchotechnika a Profil, jež bylo realizováno v roce 2004. Hala divize Vzduchotechnika o rozloze 21 000m2 slouží jako centrální výrobní jednotka pro většinu evropských trhů. Základní výrobní řadu v divizi Vzduchotechnika představují vzduchotechnické systémy LindabVent a LindabSafe a dále systém mřížek a vyústek LindabComfort.

Budova o původní ploše 3 500 m2, později rozšířené na 4 000 m2, je sídlem divize Profil a současně jedním ze dvou jejích výrobních závodů pro produkci lehkých střešních krytin, okapových systémů a dalších komponentů pro stavebnictví z tenkostěnné oceli.

Zatím poslední, třetí hala představuje dalších 10.000 m2 výrobní plochy, na které bude soustředěna výroba distribučních elementů pro vzduchotechnické systémy Comfort. V letech 2011-2012 plánuje Lindab investovat do výrobní technologie s cílem zvýšit efektivitu výrobního procesu.

 

"Rozšíření výrobních kapacit je logickým pokračováním dosavadního úspěšného působení společnosti Lindab v České republice, které přispěje ke zvýšení ziskovosti v rámci divize Vzduchotechniky skupiny Lindab a poskytuje základnu pro růst očekávaný v nadcházejících letech," vysvětluje David Brodetsky, generální ředitel skupiny Lindab AB.


Lindab Ventilace
logo Lindab Ventilace

Nabízíme kompletní sortiment zahrnující VZT jednotky, požární klapky, čisté prostory, potrubní systémy, distribuční elementy, indukční jednotky, pasivní stropy a další příslušenství pro vzduchotechniku.