Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lindab nabízí vzduchotechnické systémy společnosti MP3 na italském trhu, chystá se i Česká republika

Mezinárodní koncern Lindab dále expanduje. Akvizicí získal renomovanou italskou společnost MP3 specializující se na kompletní vzduchotechnické systémy včetně protipožární ochrany. Integrace MP3 do Lindabu pokračuje podle plánu: italská odnož Lindabu již dodává požární klapky vyráběné v závodě MP3 na tamní trh – a další trhy včetně ČR budou brzy následovat.

Lindab získal akvizicí společnost MP3

Mezinárodní koncern Lindab, přední světový výrobce a prodejce vzduchotechniky a dalších stavebních komponent z tenkostěnné oceli, lehkých střešních krytin, fasádních a okapových systémů, dále expanduje. Akvizicí získal renomovanou italskou společnost MP3, specializující se na kompletní vzduchotechnické systémy včetně protipožární ochrany. Integrace MP3 do Lindabu pokračuje podle plánu: italská odnož Lindabu již dodává požární klapky vyráběné v závodě MP3 na tamní trh – a další trhy včetně České republiky budou brzy následovat. V příslušných zemích probíhá nyní školení zaměstnanců, zaměřené na technickou stránku produktů MP3 a jejich prodej.

Převzetí společnosti MP3 je součástí nové strategie koncernu Lindab pro léta 2015–2020. Lindab, jenž je nyní lídrem na trhu kruhových potrubních systémů, chce akvizicí nových společnosti rozšiřovat svou nabídku a posilovat svou konkurenceschopnost na globálním trhu. V divizi Vzduchotechnika, která v rámci koncernu stále roste, směřuje Lindab k poskytování komplexních řešení. Například v České republice byly tržby v loňském roce o 3 % vyšší, k čemuž přispěl právě pozitivní vývoj v oblasti vzduchotechniky. Od akvizice společnosti MP3, která patří ke špičce v oblasti výroby požárních klapek i širokého spektra produktů certifikovaných Evropskou unií, si Lindab slibuje posílení své pozice na trhu vzduchotechniky – mimo jiné v jižní Evropě, kde je společnost MP3 velmi silná. Koncern očekává, že se akvizice promítne do zvýšení prodejů již v tomto roce.

Centrála koncernu Lindab
Centrála koncernu Lindab

Program integrace společnosti MP3 do Lindabu zahrnuje mimo jiné výrobu požárních klapek a vývoj architektury informačních systémů, kde je již vzdělávání a zavádění standardů koncernu Lindab v plném proudu. S rozdílnými přístupy a standardy, například mezi skandinávskými zeměmi a jižní Evropou, se musí vyrovnávat oddělení pro řešení klimatu vnitřního prostředí. „Toto je typický příklad, jak je důležité, abychom chápali rozdíly mezi jednotlivými trhy a vyšli vstříc příslušným potřebám zákazníků v každé zemi. Proto specifika každého trhu nyní důkladně analyzujeme,“ uvádí Mika Repo, odpovědný za realizaci integračního programu.


Lindab Ventilace
logo Lindab Ventilace

Nabízíme kompletní sortiment zahrnující VZT jednotky, požární klapky, čisté prostory, potrubní systémy, distribuční elementy, indukční jednotky, pasivní stropy a další příslušenství pro vzduchotechniku.