Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Daikin představuje novou nástěnnou jednotku s vysokou energetickou účinností

Daikin rozšířil svou řadu nástěnných jednotek FTXS série K, která je zaměřená na elegantní design a optimální pohodlí pro celý dům.

Daikin rozšířil svou řadu nástěnných jednotek FTXS série K, která je zaměřená na elegantní design a optimální pohodlí pro celý dům. Nové nástěnné jednotky velikostí 35, 42 a 50 navazují na menší nástěnné jednotky ze stejné řady, které byly uvedeny na trh v roce 2012. Tato řada se tak nyní rozšířila a dokáže poskytnout vysokou úroveň vnitřního komfortu a energetické účinnosti pro celý dům – od nejmenších místností až po velké a prostorné pokoje.

Řada nástěnných jednotek Daikin splňuje nejnáročnější požadavky všech moderních domácností, jak z hlediska designového, tak výkonného. Diskrétní a moderní design jednotek se hodí ke všem interiérům. Hladké křivky jednotky ladně splynou s každou zdí a jsou tak plně integrovány do současných ložnic a obývacích pokojů. Elegantní a funkční design je ve velmi kvalitním provedení v matné bílé křišťálové barvě.

Nové jednotky série K mají chladicí výkon od 3,5 do 5,3 kW a jsou optimalizovány pro obytné prostory. Při výstupu vzduchu se využívá Coanda efektu, čímž se zajistí dokonalé pohodlí v každé části místnosti. Navíc může být na jednotku nainstalováno čidlo přítomnosti osob, které detekuje, pokud se v místnosti nachází nějaká osoba a směřuje proud vzduchu pryč od nich.

Daikin stále hledá efektivnější řešení a naše klimatizační jednotky vždy poskytují špičkový výkon a splňují nejnovější evropské právní předpisy o sezónní účinnosti, navíc mají třídu energetické účinnosti až A++. Invertorová technologie upravuje výkon při zatížení tak, aby odpovídal požadavkům ve chvíli, kdy dochází k vytápění či chlazení. To vede ke snížení roční spotřeby energie a provozních nákladů, a zároveň poskytuje maximální komfort.

FTXS-K unit
FTXS-K unit

Další úspory energie jsou realizovány díky týdennímu časovači a čidlu přítomnosti osob. Týdenní časovač umožňuje koncovým uživatelům programovat provoz jednotky, aby co nejlépe vyhovoval jejich zvykům, zvyšoval komfort a šetřil energii. Zatímco čidlo přítomnosti osob automaticky přepne jednotku do úsporného režimu, pokud je místnost prázdná po dobu 20 minut.

Menší nástěnné jednotky série K jsou navrženy speciálně pro ložnice a jejich hladiny zvuku je pouze 19 dB, která zajistí klidný spánek. Jednotka je ale také velmi tichá, když je v plném chodu – v tu chvíli je její hlučnost pouze 23 dBA.

Jednotky jsou snadno ovladatelné pomocí bezdrátového ovladače nebo vzdáleně. Uživatelé mohou spravovat systém prostřednictvím chytrého telefonu, notebooku, počítače nebo tabletu.

Díky diskrétnímu a elegantnímu designu, tichému provozu jednotky, vysoké sezónní energetické účinnosti a vynikající úrovni komfortu jsou nové nástěnné jednotky ideálním řešením pro vytápění a chlazení pro všechny moderní domovy.

Pro více informací o celé škále produktů se prosím podívejte na www.daikin.cz!


Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.
logo Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.

Zastoupení firmy DAIKIN pro ČR - tepelná čerpadla DAIKIN, zásobníky TV, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, Fan-coil jednotky, chladící jednotky - pro bytové domy, komerční sféru i průmyslové aplikace.