Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

TRANE Váš spolehlivý partner pro chlazení zimních stadionů, mobilních ledových ploch nebo-li kluzišť

Společnost TRANE je přední světový výrobce chladicích strojů, klimatizačních a vzduchotechnických jednotek s více než 100letou tradicí v oboru chlazení. Našim zákazníkům nabízíme prodej nových zařízení, servis po celou dobu životnosti a možnost pronájmu chladicích jednotek v případě havárie nebo sezónní potřeby chlazení, jako např. mobilní ledová kluziště.


Chladicí jednotky Trane, tzv. „chillery“, jsou nejmodernější a nejúčinnější kompaktní jednotky na trhu využívající ekologická chladiva. Naše stroje zajištují správné chlazení v mnoha oborech a aplikacích po celém světě, stejně tak i na zimních stadionech v České republice a na Slovensku.

Stejně důležité jako výběr samotné chladicí jednotky je i její správný a pohotový servis. Proto společnost Trane zajišťuje svůj kvalifikovaný servis 24/7 po celou dobu životnosti. Naše služby zahrnují mnohem více než jen zákonem předepsané prohlídky. Tak, abychom prodloužili životnost vašeho zařízení, eliminovali poruchy a udrželi jeho účinnost na nejvyšší úrovni, provádíme mnoho preventivních a prediktivních servisních služeb, jako jsou pravidelné analýzy oleje a chladiva, kontrola vibrací, čištění výměníků a jejich defektoskopická kontrola či dodatečná modernizace stávajících strojů za účelem vyšší účinnosti a mnoho dalšího. Většinu těchto služeb lze využít i pro stroje ostatních výrobců.


Novinkou v nabídce služeb je možnost pronájmu chladicího zařízení. Mobilní vzduchem chlazené jednotky ve výkonech od 25 do 1500 kW mohou být využity jako náhrada stávajících chladicích jednotek, a to klidně i po dobu celé sezóny. Tyto jednotky jsou skladem v ČR i SR a tak jsou okamžitě k dispozici. Havárie ale není zdaleka jediným případem, kdy může být pronájem to správné řešení. Některé zimní stadiony jsou v provozu jen několik měsíců v roce, a tak je pronájem vhodnou alternativou k nákupu drahého zařízení. Pronájmem Vám navíc odpadají starosti a náklady spojené s údržbou či poruchou chladicího stroje. Stroj je po celou dobu majetkem pronajímatele a tak veškeré takto vzniklé náklady hradí pronajímatel. Pronájem chlazení může být využit i při samotné stavbě zimního stadionu, a to při betonáži ledové plochy, kdy stávající systém chlazení jestě není instalován a nelze jej využít.


Dnes jsou velmi populární mobilní ledová kluziště, kde je pronájem chlazení jednoznačně nejekonomičtější volbou. Trane zajistil chlazení pro mnoho mobilních kluzišť od malých realizací až po obrovské projekty. K našim nejvýznamnějším zakázkám patří Olympijský park v Praze v roce 2014, kam bylo dodáno 9 strojů o celkovém výkonu více než 2 MW nebo unikátní 3 km dlouhá ledová dráha v Nizozemí, kam bylo dodáno dokonce 16 strojů.

Ať už potřebujete dodat nové chlazení, jeho servis nebo pronájem či zajištění mobilního ledového kluziště, obraťte se na odborníky ze společnosti Trane a společně nalezneme to nejlepší řešení.


Pro více informací navštivte: www.trane.cz nebo www.trane-chiller-rental.com/cz/
V případě zájmu o pronájem chlazení nás kontaktujte na tel.: 702 212 196, rental@trane.cz

Trane ČR spol. s r.o.
logo Trane ČR spol. s r.o.

Pronájem průmyslového chlazení a vytápění (chladicí jednotky "chiller", mobilní klimatizace a tepelná čerpadla). Služby půjčovny "Trane Rental Services" nabízejí pronájem širokého spektra zařízení pro plánované a neplánované potřeby jako jsou průmyslové ...