Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Samsung na veletrhu Interclima 2019 uvádí novou řadu klimatizací Wind-Free™ vybavených umělou inteligencí

Společnost Samsung na veletrhu Interclima 2019 představuje novou nástěnnou platformu klimatizací. Tato zcela nová řada využívá jedinečnou technologii chlazení Wind-Free™ společnosti Samsung, kterou doplňuje nová umělá inteligence Auto Cooling a funkce snímače detekce pohybu. Výstava Interclima 2019 probíhá od 5. do 8. listopadu 2019 v Paříži. Stánek společnosti Samsung můžete navštívit v hale 2, stanoviště E105.

5. listopadu 2019, Amsterdam, Nizozemsko – Společnost Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) dnes oznamuje, že na výstavě Interclima 2019 v Paříží představí ve světové premiéře zcela novou nástěnnou platformu klimatizačních systémů s chladivem R32 vybavenou jedinečnou chladicí technologií Wind-Free™ a novými inteligentními funkcemi.

Interclima je jedním z nejvýznamnějších evropských veletrhů zaměřených na systémy klimatizace a vytápění, je tedy ideálním místem, na kterém může společnost Samsung potvrdit svůj závazek vůči evropskému trhu a představit novou řadu pro rok 2020 před jejím globálním uvedením na různých trzích po celém světě.

„Účast společnosti Samsung na veletrhu Interclima potvrzuje naše neustálé snahy o vytvoření takového řešení klimatizace, které by na našich klíčových trzích poskytovalo znatelně lepší výkony,“ prohlásil Wim Vangeenberghe, viceprezident divize Global HVAC Solution Business společnosti Samsung Electronics, Co., Ltd. a prezident společnosti SEACE. „Nová řada klimatizací Samsung pro rok 2020 kombinuje naši osvědčenou technologii chlazení Wind-Free™ s novými důmyslnými funkcemi s podporou umělé inteligence, které maximalizují komfort zákazníků a současně splňují požadavky na vyšší energetickou účinnost.“

Technologie chlazení Wind-Free™

Společnost Samsung představila první nástěnnou klimatizaci s technologií Wind-Free™ na trhu v Evropě v roce 2017. Klimatizace s technologií Wind-Free™ využívají třístupňový režim chlazení. V prvním kroku se v režimu rychlého chlazení rychle sníží teplota. Ve druhém se pomocí odvlhčovací funkce nastaví optimální úroveň vlhkosti. Nakonec, když je dosažena požadovaná teplota, je aktivován režim chlazení Wind-Free™, který tyto úrovně udržuje a zajistí ideální úroveň komfortu.

V režimu chlazení Wind-Free™ je čerstvý vzduch jemně a rovnoměrně rozptylován pomocí tisíců mikrootvorů a vytváří tak prostředí „klidného vzduchu“*. Umožňuje lidem žít, pracovat a pohodlně relaxovat bez nepříjemného chladného průvanu.

Inteligentní ovládání

Nová řada Wind-Free™ také optimalizuje průběh chlazení pomocí funkce automatického chlazení využívající umělou inteligenci (AI)**, která spotřebiteli umožňuje efektivnější využití klimatizační jednotky. Automatické chlazení využívající umělou inteligenci analyzuje podmínky v místnosti, uživatelsky preferované teploty a režimy chlazení, a dokonce i venkovní klima tak, aby automaticky přepnulo na nejvhodnější nastavení.

Má zabudovaný snímač detekce pohybu (MDS)**, který sleduje pohyb uživatelů tak, aby bylo možno chladit efektivně, a zároveň aby se zamezilo plýtvání energií. Snímač může rozpoznat, kdy v místnosti nejsou žádní uživatelé, a automaticky změnit nastavení klimatizace tak, aby se teplota mírně zvýšila, případně aktivovat úsporný režim.

Zvýšená energetická účinnost

Nová generace nástěnných klimatizací Wind-Free™ využívá nový energeticky účinný digitální invertorový kompresor společnosti Samsung, který spotřebitelům umožňuje udržovat požadovanou teplotu a zároveň snižovat spotřebu energie. Nový digitální invertorový kompresor je navržen tak, aby pomohl udržet vnitřní teplotu úsporným způsobem, kdy není nutno zařízení opakovaně zapínat a vypínat. Špičková jednotka Wind-Free™ je označena energetickým štítkem A+++ pro SEER i SCOP, nejvyšší energetické hodnocení dosažitelné v Evropě. ***

Dostupnost

Nová nástěnná platforma klimatizačního systému Samsung s chladivem R32 bude k dispozici v prvním čtvrtletí roku 2020. Společnost Samsung díky nové platformě obnoví kompletní nabídku nástěnných klimatizačních jednotek. Většina bude využívat podobná technologická vylepšení a bude mít podobný nový design s hranatou a čistou siluetou, aby se harmonicky začlenila do jakéhokoliv prostoru. Další podrobné informace o výrobku jsou plánovány k uvolnění ke konci roku 2019.


* Společnost ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating, and Air-Conditioning Engineers) definuje „klidný vzduch“ jako proudění vzduchu o rychlosti nižší než 0,15 m/s, což zabraňuje vzniku chladného průvanu.

** Dostupnost popsaných funkcí může podléhat příslušným zákonům.

*** Energetické hodnocení je založeno na 9k BTU verzi a je v souladu s klasifikací štítků 2019 podle normy EU č. 626/2011 (šarže 10) na stupnici od D do A+++.


Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.
logo Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Samsung nabízí řešení pro chlazení a vytápění bytových i komerčních prostor: Klimatizační jednotky, tepelná čerpadla, rekuperační jednotky Samsung se snaží zajistit využitím nejmodernějších technologií příjemnější podmínky pro život jejich uživatelům. ...