Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bezprůvanová technologie Wind-Free™ klimatizací Samsung

Jako první produkt s Wind-Free™ technologií byla přestavena nástěnná klimatizační jednotka společnosti Samsung. Princip Wind-Free™ technologie spočívá v tom, že v předním panelu nástěnné jednotky jsou vytvořeny tisíce mikro-otvorů. Na otázky o novinkách v klimatizacích a tepelných čerpadlech Samsung odpovídala Ing. Erika Nosková.

Po spuštění videa se přehraje příslušný rozhovor

Po dosažení požadované teploty klasickým rychlým lamelovým chlazením se jednotka přepíná do Wind-Free™ chlazení, lamela se uzavírá a chladný vzduch je distribuován do prostoru pomalou rychlostí bez nepříjemného průvanu přes zmiňované mikrootvory. Při Wind-Free™ režimu jsou otáčky ventilátoru a kompresoru snížené a tím je i dosažená nízká hladina hluku 16 dBA. Wind-Free™ chlazením je dosahováno snížení spotřeby elektrické energie až o 55 %.

Wind-Free™ technologií Samsung vybavil i kazetové klimatizační jednotky. U kazetových jednotek jsou mikrootvory osazené s lamelách jednotek a to jak u čtyřcestných Mini 600x600 a velkých tak i jednocestných kazetových jednotek. Lamely jednotek jsou rozšířené, tak získáváme větší průtočné množství vzduchu při klasickém chlazení, širší uhel výdechu a tím delší dosahy proudění vzduchu.

Více si můžete poslechnout v záznamu rozhovoru.

Zaujal vás rozhovor?

Podívejte se na další videa redakcí TZB-info a ESTAV.cz z veletrhu Aquatherm 2020, nebo na videa na našem Youtube kanálu.

 
 
Reklama