Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ventilátor číslo 1 – Xenion – dokonce tišší než šepot lásky

Gentleman mezi ventilátory, větrá a mlčí. Ještě nikdy nebyla výměna vzduchu tak diskrétní. Mnoho lásky a trpělivosti vložili vývojáři do nové technologie, která umožňuje větrání za minimálních akustických emisí ale s maximálním využitím tepla.

Reverzní ventilátor Xenion byl vyvinutý speciálně pro decentrální větrací systémy. Právě dvoustupňové automatické přepínání dělá tento reverzní ventilátor obzvláště tichým v i přechodových fázích.

Reverzní ventilátor Xenion

Kombinuje optimální výkon a téměř neslyšitelný chod ventilátoru, čemuž pomohly poznatky z leteckého inženýrství i mechaniky tekutin. Pracuje extrémně tiše až do maximální spotřeby 3W. Sofistikovaná geometrie lopatek ventilátoru zaručuje rovnoměrný přívod a odvod vzduchu a jejich uspořádání zabraňuje přímému průchodu zvuku zvenčí. Navíc integrovaný tepelný keramický výměník umožňuje zpětný zisk tepla až 87 procent.

Technologie XENION je použitá v kompaktním ventilátoru větracího systému inVENTer® iV-Smart +, který patří mezi nejvýkonnější ve své třídě a iV14-Zero, který obsahuje patentovanou technologii akustické izolace. Krok za krokem bude společnost inVENTer integrovat nový ventilátor Xenion do celé řady svých větracích systémů. Více se dozvíte na www.inventer.cz


A - INVENT s.r.o.
logo A - INVENT s.r.o.

Decentrální - bezpotrubní - systém řízeného větrání s rekuperací - zpětným ziskem tepla - na bázi HIGHT-TECH keramického výměníku. A-INVENT s.r.o. je výhradním dovozcem inVENTeru pro ČR a SR.