Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Mart s.r.o. se podílí na největší budované výrobní hale současnosti

V Bratislavě se od září 2012 rozjíždí významná stavba koncernu VW, jejíž dokončení je plánováno na březen roku 2013. Svým významem i rozsahem se tato nová stavba, jež bude zahrnovat lisovnu a karosárnu, zařadí k evropské špičce. Mart s.r.o. dodá na stavbu této budovy 70 000 m2 čtyřhranného potrubí a příslušenství a 18 000 bm kruhového potrubí a kruhových tvarovek. Karosárna přinese do Bratislavy nové technologie, ocelové i hliníkové díly budou díky spojení karosárny s lisovnou procházet přímo na svařovací linku karosárny, ve které budou vznikat inovované karoserie pro vozidla SUV.

V bratislavském závodě s rozlohou téměř 1,8 mil. m2, jehož pobočka funguje již od února roku 1992, se exkluzivně vyrábí vozidla Volkswagen, Audi, karoserie pro Porsche, převodovky pro vozidla VW, Audi, SEAT a Škoda. Význam této pobočky dokládá také to, že zde bylo vyrobeno první vozidlo s hybridním pohonem od koncernu VW.

Společnost plánuje v příštích pěti letech proinvestovat na Slovensku celkem přibližně 1,5 mld. Eur. Bratislavský Volkswagen v prvních šesti měsících letošního roku prudce zvýšil výrobu i tržby, za toto období vyrobil jen o tisícovku vozů méně než za celý loňský rok (tehdy byla produkce 210 441 aut). V nově vzniklé karosárně najde v budoucnu uplanění více než 550 zaměstnanců.

Práce na dodávce pro VW ve společnosti Mart s.r.o. již započaly, věnuje se jim více než 50 dělníků, společnost znovuotevřela třetí směnu a rozšiřuje výrobní kapacity. Montáže jsou velmi komplikované a náročné, zejména kvůli dostupnosti: potrubí se montuje ve výšce až kolem 15 m. „Jsme hrdí na to, že se můžeme podílet na dodávkách pro stavbu, jako je tato, a vnímám to jako ocenění práce našich zaměstnanců,“ dodává ředitel společnosti Mart s.r.o., Ing. Ondřej Mach.


O společnosti Mart s.r.o.:
Mart s.r.o. patří dlouhodobě k nejvýznamnějším českým producentům vzduchotechnického potrubí, což dokládá i její ocenění Štika českého průmyslu, kde se Mart dokázal prosadit mezi deset nejprogresivnějších společností v kraji. Společnost Mart s.r.o., založená v roce 1997, začínala jako výrobce vzduchotechnického potrubí se sídlem v Hodoníně. V následujících letech dynamicky rozšiřovala své výrobní kapacity i portfoilo výrobků. V roce 2001 zahájila činnost i v oblasti instalací vzduchotechnických systémů. V současné době je Mart předním evropským producentem vzduchotechnického potrubí a příslušenství. Měsíčně vyrobí více než 40 000 m2 čtyřhranného potrubí.
Mezi významné stavby, které ve svém portfoliu Mart s.r.o. má, je dodávka pro Audi Györ. Součástí této dodávky je čtyřhranné potrubí i tvarovky. Jedná se o dodávky pro karosárnu, lakovnu a centrální administrativní budovu. Celkově zhruba 100 000 m2, investice Audi je více než 1 mld. Eur. Celý projekt probíhá již od září 2011 a bude pokračovat do prosince 2012.

 
 
Reklama