Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Daikin vstupuje se společností Zanotti do celého chladicího řetězce

Společnost Daikin pozvala skupinu více než 100 dealerů, instalačních firem, projektantů a konzultantů z více než 14 zemí na své Evropské dny chlazení v Bologni, poblíž továrny společnosti Zanotti. Cílem akce bylo poskytnout nejnovější informace o sortimentu chlazení včetně Zanotti, jakož i důležité legislativní aktualizace.

Každoroční Evropské dny chlazení společnosti Daikin, s tradicí od roku 2010, se také konaly v roce 2017 od 29. listopadu do 1. prosince v Bologni, Itálii, tedy v zeměpisné blízkosti sídla společnosti Zanotti, která je od roku 2016 součástí skupiny. Daikin zakoupením společnosti Zanotti rozšířil svůj sortiment výrobků a zároveň i nadále zlepšuje svoji pozici na trhu jako komplexní výrobce klimatizace a chlazení. "Trh s chlazením se v posledních letech rychle mění. Ve skutečnosti nechceme být aktivní jen v komerčním chladicím trhu, ale vstoupení do celého chladícího řetězce vidíme jako naše poslání,“ zdůraznil během akce Niko Baekelandt, manažer chladícího oddělení Daikin Europe.

Cílem akce bylo poskytnout nejnovější informace o řešeních v chladicí technice včetně prezentace nedávno zahájené výroby Daikin Mini-ZEAS, důležité aktuální legislativě, která ovlivňuje používání chladiv a energetickou účinnosti, a také úvod do výrobní filozofie Daikin. Společnost také poskytla výhled na budoucí plán řešení pro chlazení, který odráží nejnovější legislativní vývoj v rychle se měnícím prostředí.

Prodejci a projektanti společnosti Daikin měli také možnost navštívit továrnu Zanotti v Pegognaga, která je domovem výrobních linek pro stacionární i transportní chladicí zařízení. Navíc byli hosté vyzváni, aby si během návštěvy muzea Ferrari v Maranellu prohlédli další špičkové technologie.





Pokrytí všech aspektů chladicího řetězce pomocí Zanotti

Daikin může od zakoupení společnosti Zannoti v roce 2016 poskytnout různorodou produktovou řadu pro všechny aspekty chladicího řetězce, které se liší od těch, které se používají při výrobě a přepravě potravin (pozemní přeprava) a od těch, které se nacházejí u maloobchodníků. Společnost Zanotti vyrábí širokou škálu stacionárních chladicích systémů. To zahrnuje řešení v monobloku a dělené konstrukci pro libovolné kapacity, kondenzační jednotky a sdružené kompresorové jednotky. Tyto systémy se používají v restauracích, supermarketech a hypermarketech, prodejnách potravin, distribučních centrech a závodech na zpracování čerstvých potravin. Zvláštní systémy pro úpravu vzduchu jsou k dispozici pro zrání salámů a sýrů, uchování a archivaci vína, chlazení sila pro obilí a sklady zrnin. Vedle řady komerčních produktů nabízí společnost Zanotti kompletní sortiment pro transportní chlazení a průmyslové chlazení pro různé aplikace v potravinářském průmyslu, pro čisté prostory, kluziště a další.

Společnost Daikin rozšiřuje se společností Zanotti svou aktivitu v Evropě s cílem rozvíjet podnikání v chladící technice jako poskytovatel komplexního řešení pro klimatizaci a chlazení.






Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.
logo Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.

Zastoupení firmy DAIKIN pro ČR - tepelná čerpadla DAIKIN, zásobníky TV, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, Fan-coil jednotky, chladící jednotky - pro bytové domy, komerční sféru i průmyslové aplikace.