Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stavoklima s. r. o. a vzduchové clony na klíč

Naše firma se dnes a denně setkává se standardními situacemi, které řešíme ze svých skladových zásob nebo standardní výrobou. Ne vždy se však zákazník spokojí s šíří našeho sortimentu.

Pokusíme se Vám popsat návrh vzduchové dveřní clony do atypického prostoru a s atypickým požadavkem na vzhled – vzduchová clona na klíč.

Vše začíná telefonem. Zákazník si vybral naši firmu na základě kladných referencí z předešlých akcí a požaduje do stávajícího prostoru zakomponovat vzduchovou clonu. Po popsání požadavků je našemu technikovi jasné, že řešení bude muset být nestandardní a vzduchová clona musí být upravena dle prostorových možností a vzhledově vyvedena dle požadavku investora. Na místě je provedeno šetření k správnému návrhu clony hlavně z funkčního hlediska. Je provedeno měření, zda se jedná o přetlakovou nebo podtlakovou místnost, vypočítá se energetická ztráta ve dveřích a navrhne se ohřev vzduchové clony.

Po obchodních jednáních, na kterých jsou upřesněny detaily, je na místo pozván konstruktér vzduchových clon pro zaměření a zjištění statiky, dojasní se elektrický přívod pro vzduchovou clonu, umístění ovladače popřípadě dalších funkčních prvků.




A nyní již může začít výroba.

V časové posloupnosti:

První týden se nese v duchu obchodního jednání o technice, ceně, vhodnosti komponentů, designu a velký důraz je kladen na funkčnost.

V druhém týdnu, po uzavření a dojednání všech náležitostí, konstruktér vytvoří technický výkres vzduchové clony pro konkrétní případ a započne výroba.

Třetí týden je výroba v plném proudu a na místo vyráží montážní skupina na obhlídku, zda je vše připraveno dle instrukcí, případně dochází k úpravám tak, aby montáž clony proběhla hladce a nenarušila denní běh v prostoru.

Čtvrtý týden – clona je vyrobena a dohodne se vhodný den, v tomto případně noc, pro montáž. Protože se jedná o bankovní ústav, musí montáž probíhat pod dohledem hlídací služby, naši pracovníci prošli jednoduchým školením jak se chovat, aby nedošlo k nepříjemnostem.

Před otevírací dobou je vzduchová clona namontována, oživena, zbývá předání zákazníkovi a zaškolení obsluhy.

Výsledkem, kterého se snažíme dosáhnout, jsou spokojení zákazníci. Zákazník, který ví, že jsme schopni řešit vzduchové clony netypicky a v krátkém čase, se určitě rád vrátí a pro naši firmu je tou nejlepší referencí.






Stavoklima s. r. o.
logo Stavoklima s. r. o.

Výrobce a prodejce vzduchotechnických zařízení: vzduchových komfortních, designových a průmyslových clon, protihlukových žaluzií a systémů, příslušenství vzduchotechniky, vytápěcích jednotek, regulačních klapek atd.