Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stavíte či provádíte rekonstrukci a uvažujete o rekuperaci?

Hledáte, jaké řešení by pro Vás bylo vhodné? Podívejte se na našeho průvodce vzorovým řešením, který Vám pomůže s výběrem.

Nucené větrání se zpětným získáváním tepla, tzv. rekuperace, zajišťuje v rodinných domech a bytech hygienickou výměnu vzduchu, tedy přívod čerstvého vzduchu a odvod nadměrné vlhkosti a pachů. Systémy rekuperace využívají zpětného získávání tepla z odpadního vzduchu a tím výrazně přispívají k celkové úspoře energií.

Nedostatek čerstvého vzduchu, vysoká koncentrace oxidu uhličitého, nadměrná vlhkost, prach a hluk z vnějšího prostředí, to všechno jsou aspekty interního mikroklima, které mohou velmi negativně ovlivňovat naše zdraví. Máte dvoupodlažní rodinný dům, bungalov nebo byt a rozhodujete se, které řešení, zda použití centrální rekuperační jednotky či lokální, bude pro Vás vhodné a chcete si udělat představu o finančních nákladech? Naše vzorová řešení Vám pomohou s výběrem.

CENTRÁLNÍ ŘEŠENÍ

Rekuperační jednotka je umístěna zpravidla na stěně nebo v podhledu technické místnosti, chodby nebo koupelny. Čerstvý vzduch je distribuován vzduchotechnickými rozvody do jednotlivých obytných místností. Výhodou centrálního řešení je především vysoká účinnost zpětného získávání tepla a variabilní systém distribuce vzduchu, který zajišťuje útlum hluku a komplexní větrání celého objektu.

LOKÁLNÍ ŘEŠENÍ

Lokální rekuperační jednotky jsou umístěny v každé obytné místnosti a čerstvý vzduch přivádí přímo přes obvodovou stěnu. Tyto systémy jsou výhodné především pro rekonstrukce, protože nevyžadují žádné větší stavební úpravy.
Multi-VAC spol. s r.o.
logo Multi-VAC spol. s r.o.

Velkoobchod s kompletním sortimentem pro vzduchotechniku a vytápění. Zboží od renomovaných českých i zahraničních dodavatelů. Technická podpora, prezentace výrobků, návrhové programy, e-shop. Sortiment: vzduchové clony, větrací a rekuperační jednotky, ...

 
 
Reklama