Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Chlazení vinných sklípků na 12°C běžnými klimatizačními jednotkami

Využijte nejlevnějšího technického chlazení vinných sklípků bez specializovaných zařízení!

Věděli jste, že rezidenční splitové klimatizace lze kromě vytvoření pro Vás příjemného prostředí využít i k aplikacím technického chlazení menšího rozsahu? Kromě využití do servroven představují i nejjednodušší, nejlevnější a elegantní řešení pro chlazení vinoték, vinných sklípků, spižíren se zavařeninami apod. To vše dokážou rezidenční klimatizace s úpravou chlazení pokojové teploty na 12°C a správným nadimenzováním bez problémů zvládnout! Běžné klimatizace jsou v továrním nastavení omezeny na nejnižší teplotu chlazení 15-16°C, kterou lze ovšem technickou modifikací uzpůsobit až na 12°C. Volbou správného typu lze bezpečně předejít nežádoucímu zamrzání výměníku (roli hraje např. rychlost otáček ventilátoru, kvalita zpracování voštin a rozestup mezi nimi atd.).

Víno potřebuje chládek, to je známá věc. A když zrovna Vašemu sklípku chybí, pomůže klimatizace. Ideální teplota pro archivaci bílého vína je 12°C, červeného 15 až 18°C. Důležité je také udržení stálé teploty a vlhkosti, což klimatizace zabezpečuje.
Upravené klimatizace lze využít také k chlazení různých nápojů ve skladech pro udržení kvality před konzumací (zpravidla v rozmezí od 10° až 15°C), chlazení prostor pro přípravu lahůdek, zákusků apod., chlazení spíží se zavařeninami, chlazení prostor pro sušení a skladování hub, zelenin a ovoce, kde je důležitá nízká vlhkost a cirkulace vzduchu.

Pro možnost instalace nebo velkoobchodního nákupu klimatizací pro chlazení na 12°C se obraťte na info@tdmetal.cz,
tel. 585 237 171.

 
 
Reklama