Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Seznamte se s pokojovou neboli decentrální rekuperační jednotkou

Pravidelná výměna vzduchu je základním předpokladem pro zdravou domácnost. Pokud nechcete investovat do nákladné centrální rekuperace, vsaďte na rekuperaci decentrální.

Zdravé mikroklima v domácnosti
Lokální pokojová rekuperace stejně jako rekuperace centrální zvyšuje komfort bydlení v dokonale utěsněných domech či bytech. V centru pozornosti stojí regulace vlhkosti, zpětné získávání tepla, odvod vydýchaného vzduchu a přívod čerstvého vzduchu zvenku.

Pravidelnou výměnu vzduchu můžete samozřejmě zajistit větráním oknem, ale kdo bude každé 2 hodiny myslet na to, že se musí vyvětrat? Další možností je výměna vzduchu pomocí centrální rekuperace, která je však dražší a náročná na stavební úpravy. Ideálním řešením, které v sobě spojuje automatický provoz, jednoduchou instalaci a nižší finanční náklady, je decentrální rekuperační jednotka.

Přednosti decentrální rekuperace
Lokální rekuperace se neinstaluje do celého objektu, ale pouze do obvodové zdi konkrétní místnosti. Z místnosti odvádí vydýchaný vzduch a zvenku přivádí vzduch čerstvý. Její součástí je ventilátor a výměník tepla, takže se nemusíte obávat výrazných tepelných ztrát. Pokojová rekuperace je optimálním řešením nejen do místností, ve kterých bojujete s vlhkostí a kde není možné větrat oknem, ale i všude tam, kde nelze instalovat centrální rekuperaci.

Při výběru vhodného modelu potřebujete znát požadovaný průtok vzduchu v m³/h a tloušťku obvodové stěny, která musí odpovídat nastavitelnému rozsahu teleskopického vzduchovodu. Zařízení je osazeno tichým ventilátorem, takže jeho použití je možné i v místnostech, kde se spí. Instalace vyžaduje pouze otvor ve stěně a přívod elektřiny.

Lokální pokojové rekuperace vzduchu


VENTILÁTORY.cz
logo VENTILÁTORY.cz

Historie obchodu VENTILÁTORY.cz se datuje od roku 2008, kdy byl založen jako malý internetový obchůdek s ventilátory a vzduchotechnikou. Dnes obchod nabízí téměř celý sortiment (ventilátory, rekuperace, stropní ventilátory, vzduchovody, atd.) stále ...

 
 
Reklama