Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Navýšení chladicího výkonu v letním horku

Léto přináší krásné počasí, ale zároveň se jedná o zatěžkávací zkoušku chladicích strojů. Jak se připravit na případný nedostatek výkonu nebo výpadek chladiče?

Léto přináší skvělé počasí na výlety nebo opalování u vody. Ovšem pokud se jedná klimatizaci budov, chlazení výrobních procesů, komfort lidí na výrobních halách nebo skladování zboží na nízké teplotě, je léto zatěžkávacím obdobím chladicích strojů. 

Každá činnost závislá na chlazení vzduchu nebo vody by měla mít záložní zdroje chladu v případě výpadku. Stejně tak i dostatečně dimenzovaný chladicí výkon pro letní špičky. 

Ideální řešení však není vždy reálné, a tak se musí hledat způsob jak během horkých dnů zajistit dostatečný chlad pro Vaší potřebu. 

Pomoci v tomto období mohou mobilní vzduchem chlazené chillery, vzduchotechnické jednotky nebo chladicí či mrazící kontejnery. Ty mohou navýšit na nezbytně dlouhou dobu chladicí výkon, nahradit stávající chladicí stroj během opravy a to bez nutnosti investice. 

Za pomoci hadic se propojí chiller se stávajícím chlazeným okruhem, zapojí se elektrický kabel a tím dodá požadovaný výkon. 

Pokud řešíte klimatizaci prostoru bez možnosti napojení na vodu, tak je k dispozici vzduchotechnika s chillerem nebo plug-n-play rooftop pro cirkulaci a dodání chladného vzduchu zejména pro komfort lidí na provozovně.

Pro udržení zboží při teplotě od -70°C do +40°C zase pomůžou mobilní chladicí kontejnery. Vhodné například pro skladování vinných hroznů před zpracováním, nebo léky či jiné potraviny.

V případě zájmu o bližší informace nás kontaktujte
Trane Rental team
rental@trane.cz
+420 702 212 196

Více informací


Trane ČR spol. s r.o.
logo Trane ČR spol. s r.o.

Pronájem průmyslového chlazení a vytápění (chladicí jednotky "chiller", mobilní klimatizace a tepelná čerpadla). Služby půjčovny "Trane Rental Services" nabízejí pronájem širokého spektra zařízení pro plánované a neplánované potřeby jako jsou průmyslové ...

 
 
Reklama