Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vzduchem chlazená scrollová chladicí jednotka Sintesis™ Advantage

Nyní jsou k dispozici modely Trane Sintesis™ Advantage CGAF, které využívají R-454B jako alternativu chladiva R-410A s nejnižším GWP.

Společnost Trane®, přední celosvětový poskytovatel řešení chlazení a služeb pro komfort vnitřního prostředí a značka společnosti Trane Technologies, dnes představila svůj nejnovější přírůstek v portfoliu scrollových kompresorových chladicích jednotek, tepelných čerpadel, vícetrubkových jednotek a rooftopů s chladivem R-454B s nízkým potenciálem globálního oteplování (GWP). Vzduchem chlazené chladicí jednotky Sintesis™ Advantage CGAF s chladivem R-454B jsou nyní k dispozici v rozmezí od 150 do 670 kilowattů (kW). Jednotky poskytují až o 5 % lepší účinnost chlazení a stejně široký rozsah provozních parametrů ve srovnání s ekvivalentními modely jednotek s chladivem R-410A.

Chladivo R-454B, je směsí HFO/HFC , která nenarušuje ozonovou vrstvu, má hodnotu GWP 467, což je nejnižší hodnota mezi chladivy, která jsou dnes k dispozici pro technologii scrollových kompresorů. R-454B nabízí 76% snížení přímého dopadu GWP oproti R-410A a 34% snížení oproti chladivu R-32 HFC. Reaguje tak na potřebu zákazníků po udržitelném chladivu, které zajistí jejich investice do budoucna a zmírní tak zvyšující se daňové sazby uvalené na chladiva v celé Evropě.

Všechny jednotky s novým chladivem R-454B jsou důkladně testovány ve zkušební laboratoři společnosti Trane umístěné ve výrobním a konstrukčním centru ve francouzském Epinalu. Laboratoř funguje jako ověřovací centrum pro vývoj nových výrobků, kde je možné simulovat všechny – i extrémní – provozní podmínky, s nimiž se setkáváme během životnosti zařízení HVAC. Zkoušky prováděné ve zkušební laboratoři společnosti Trane zahrnují testování chladicích okruhů, které udržují chladivo v původním stavu – a zaručují tak nejvyšší výkon po celou dobu životnosti jednotky.

Nové modely Sintesis Advantage CGAF s chladivem R-454B jsou součástí portfolia Trane Technologies EcoWise™. Exkluzivní produktové portfolio EcoWise™ zahrnuje systémy HVAC, chladicí systémy a výrobky určené ke snížení nežádoucích dopadů produktů společnosti Trane Technologies na životní prostředí, organizaci a na zákazníky.

Společnost Trane zavádí chladivo R-454B v celém portfoliu scrollových kompresorů a brzy doplní svou nabídku ekologických chladiv s nízkým a velmi nízkým GWP ve všech produktových řadách v systémech vytápění, větrání a v klimatizaci (HVAC). V závislosti na produktovém portfoliu a technologii kompresorů, již společnost Trane nabízí jednotky s chladivy R-513A, R-514A,R-1234ze a R-1233zd (E). Tato strategie je v souladu se snahami společnosti Trane Technologies o udržitelnost do roku 2030 se závazkem snížit emise uhlíku u zákazníků o jednu gigatunu, což odpovídá ročním emisím Itálie, Francie a Velké Británie dohromady.

Více informací


Trane ČR spol. s r.o.
logo Trane ČR spol. s r.o.

Pronájem průmyslového chlazení a vytápění (chladicí jednotky "chiller", mobilní klimatizace a tepelná čerpadla). Služby půjčovny "Trane Rental Services" nabízejí pronájem širokého spektra zařízení pro plánované a neplánované potřeby jako jsou průmyslové ...

 
 
Reklama