Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Větrací jednotky SEVi 160 - efektivní řešení pro snížení nebezpečného RADONU

O radonu již bylo napsáno mnohé, přesto však mnozí stavebníci stále nebezpečí radonu neřeší. Přitom se jedná o druhou nejčastější příčinu rakoviny plic. Jak lze s radonem účinně bojovat?

Zvýšené koncentraci radonu v obytných místnostech lze předcházet několika způsoby, mezi nejefektivnější z nich však patří využívání větracích systémů. Toto řešení je velmi účinné, navíc je oproti jiným opatřením cenově úsporné. Pro tento účel se nejlépe hodí větrací jednotky s rekuperací. Neustálým nuceným větráním snižují množství radonové zátěže na minimální hodnoty. V boji proti radonu jsou vhodnou volbou rekuperační větrací jednotky SEVi 160. Jejich nespornou výhodou je, že mohou být instalovány i do již dokončené stavby. 

Radon není vidět ani cítit, proto je třeba jej monitorovat. V případě zájmu si od nás můžete zapůjčit sondu pro týdenní měření koncentrace radonu ve Vašem obydlí (cena 550 Kč). 

Na boj s radonem je možné čerpat státní dotaci. Dotace na provedení účinného protiradonového opatření může být čerpána až do výše 150.000 Kč. 

Neváhejte se na nás obrátit na tel. čísle 725 632 460 nebo emailem info@seventilation.cz. Rádi vám zapůjčíme radonovou sondu a poskytneme pomocnou ruku při žádání o dotaci. Více informací o větracích systémech SEVi se dozvíte na našich stránkách www.seventilation.cz

Více informací


SEVENTILATION
logo SEVENTILATION

Decentrální rekuperace – větrání se zpětným získáváním tepla. Moderní a kvalitní systém větrání, jednoduchý na instalaci. Větrá, izoluje, filtruje, likviduje plísně a vlhkost a má vysokou účinnost. SEVI 160 Plus patří ke špičce mezi systémy řízeného ...

 
 
Reklama