Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nechcete v létě používat klimatizaci? Sáhněte po efektivním stropním ventilátoru

Vysoká pokojová teplota dokáže v létě potrápit. Bojovat s ní můžete například pomocí klimatizace, která je však náročná na instalaci i provoz, nebo použitím stropního ventilátoru. Jaké má přednosti?

Na jakém principu funguje stropní ventilátor

Stropní ventilátor nedokáže teplotu v bytě reálně snížit, ale dokáže rozproudit vzduch v místnosti. Díky tomu dochází k promíchávání vzduchu a pocitovému ochlazení. Ventilátor tedy ochlazuje osoby v místnosti, nikoli samotnou místnost.

Po zapnutí ventilátoru na letní režim se jeho lopatky pohybují proti směru hodinových ručiček. Stropní ventilátor vzduch fouká směrem dolů, což vede k příjemnému ochlazování. Při přechodu z místnosti do venkovního prostředí neutrpí vaše tělo teplotní šok, a tak se nemusíte obávat nachlazení.

Výhody stropních ventilátorů

Největší výhodou stropních ventilátorů je například v porovnání s klimatizací pořizovací cena, instalace a náklady na provoz. Ochlazování ventilátorem vás vyjde výrazně levněji. Díky nižší spotřebě energie tak přispívají k ochraně životního prostředí.

Většina stropních ventilátorů disponuje letním i zimním chodem, což znamená, že je můžete používat i v zimě a ušetřit náklady na vytápění. Po přepnutí na zimní chod se lopatky ventilátoru točí ve směru hodinových ručiček, promíchávají chladný a teplý vzduch, a tím zvyšují teplotu v místnosti.

Stropní ventilátory jsou k dostání také ve variantě se stropním osvětlením, takže získáte multifunkčního pomocníka, který má navíc originální design.

Ochlazování stropním ventilátorem vás vyjde levněji než s klimatizací, a navíc se nemusíte obávat nepříjemného nachlazení z důvodů tepelných šoků mezi interiérem a exteriérem.

Vyberte si stropní ventilátor


VENTILÁTORY.cz
logo VENTILÁTORY.cz

Historie obchodu VENTILÁTORY.cz se datuje od roku 2008, kdy byl založen jako malý internetový obchůdek s ventilátory a vzduchotechnikou. Dnes obchod nabízí téměř celý sortiment (ventilátory, rekuperace, stropní ventilátory, vzduchovody, atd.) stále ...

 
 
Reklama