Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V jakých případech se vyplatí investovat do čističky vzduchu?

Domov by měl být bezpečným útočištěm před hektickým světem tam venku. Jenže, co když vás po příchodu domů začne bolet hlava nebo se cítíte unaveni? Pravděpodobně je to špatným klimatem v místnosti.

Jak poznat, že potřebuji čističku vzduchu

Klima v domácnosti může obsahovat znečišťující látky, alergeny i plísně, které zhoršují kvalitu vzduchu. V místnostech s nekvalitním vzduchem se lidé hůř soustředí, bolí je zde hlava a mohou se cítit unaveni. Při dlouhodobém pobývání v prostorách s nekvalitním ovzduším může dokonce dojít k poškození imunitního systému. Čistička vzduchu představuje rychlé, účinné a finančně nenáročné řešení problému.

Pro jakou čističku vzduchu se rozhodnout

Na trhu existují modely s filtry a bez filtrů. Každý se používá pro jiné znečišťující látky.

Čističky vzduchu s filtry

Posláním je odstranění znečišťujících látek a jemných částic ze vzduchu pomocí filtrů. Většina čističek vzduchu je vybavena předfiltrem zachytávajícím velké nečistoty. Nechybí ani HEPA filtr, jenž si poradí s alergeny, bakteriemi, prachem nebo cigaretovým kouřem.

Čističky vzduchu bez filtrů a pračky vzduchu

Fotokatalyzátory dokážou vzduch zbavovat virů, bakterií a sporů plísní pomocí UV záření. Tepelné čističky vzduchu obsahují keramické jádro s jemnými kapilárami, přes které proudí vzduch o teplotě až 200 °C. Díky vysoké teplotě jsou eliminovány viry, bakterie i plísně. Pračky vzduchu znečištěný vzduch „perou“ ve vodní mlze, která jej zbaví prachu a pylových zrnek, vzduch zároveň zvlhčí. Ionizátory vytváří silná elektrická pole s vyšší koncentrací iontů. Ty neutralizují znečišťující látky a zápach.

Žijte i vy v prostředí, které je bezpečné pro vaše zdraví.

Vyberte si kvalitní čističku vzduchu


VENTILÁTORY.cz
logo VENTILÁTORY.cz

Historie obchodu VENTILÁTORY.cz se datuje od roku 2008, kdy byl založen jako malý internetový obchůdek s ventilátory a vzduchotechnikou. Dnes obchod nabízí téměř celý sortiment (ventilátory, rekuperace, stropní ventilátory, vzduchovody, atd.) stále ...

 
 
Reklama