Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zmodernizujte své bydlení a ušetřete náklady za energie

Vzhledem k neustále vzrůstajícím cenám za energie hledá stále více lidí způsoby, jak na nich ušetřit. Proto se zateplují fasády, střechy nebo mění okna a dveře. Co dalšího pomůže snížit náklady?

Cílem renovací není jen vizuální stránka

Cena za elektřinu a plyn rapidně stoupá a ani v budoucnu by tomu nemělo být jinak. Proto se mnoho majitelů bytů a domů zajímá o to, jak ušetřit. Efektivním řešením jsou renovace budov, které se provádí nikoliv kvůli vzhledu, ale za účelem snížení energetických ztrát.

Právě proto se mění okna, dveře, zateplují se střechy i fasády a instalují se nové topné systémy, které jsou v souladu s nejnovějšími standardy. Výhodou je, že na určité projekty je možné čerpat dotace, které sníží náklady na realizaci.

Snižte spotřebu energie v koupelně

Koupelna je místem, které je náročné na spotřebu vody, elektřiny a vytápění. Pokud chcete na jejím provozu ušetřit, můžete do ní instalovat ventilátor s integrovaným čidlem vlhkosti a časovým doběhem. Díky čidlu vlhkosti se ventilátor spustí jen v případě, kdy vlhkost překročí nastavenou hranici. Tím snižuje nároky na spotřebu elektrické energie.

Vyměňte okna a zateplete nemovitost

Okna jsou nejkritičtějším místem objektu. Uniká jimi až 40 % tepla, za které platíte. Proto se vyplatí stará dřevěná okna nahradit okny s dokonalým těsněním a dvojitým či trojitým zasklením. Největší úspory na energiích dosáhnete, když se vrhnete také na zateplení fasády a střechy. Přestože pořizovací náklady budou vyšší, vrátí se vám investované peníze v podobě úspory za vytápění. Navíc se zbavíte vlhkostí a plísní, čímž zlepšíte vnitřní klima.

Udělejte i vy úsporná opatření a neděste se pravidelného vyúčtování za energie.

Vyberte si koupelnový ventilátor s časovým doběhem a hygrostatem


VENTILÁTORY.cz
logo VENTILÁTORY.cz

Historie obchodu VENTILÁTORY.cz se datuje od roku 2008, kdy byl založen jako malý internetový obchůdek s ventilátory a vzduchotechnikou. Dnes obchod nabízí téměř celý sortiment (ventilátory, rekuperace, stropní ventilátory, vzduchovody, atd.) stále ...

 
 
Reklama