Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Testování HVAC kolejových vozidel

Škoda Transportation se dlouhodobě zabývá i vývojem kolejových vozidel, kam patří i měření podmínek uvnitř vozidel s ohledem na komfort strojvedoucích a cestujících.

Při kontrolách zkoušek HVAC systémů v kolejových vozidlech je nutné měřit velice přesně mimo dalších veličin i rychlost proudění vzduchu. K tomuto účelu využívá Škoda Transportation naše všesměrová čidla řady AVT75, které měří rychlosti v rozsahu 0,05 - 2,5 m/s  s přesností +/-1% z rozsahu. Analogový výstup 0-10 V je potom snímám a zaznamenám v ústředně spolu s dalšími měřenými veličinami.

Na fotografii vidíte záběr zkoušky HVAC kabiny strojvedoucího push-pull soupravy dvoupodlažních vozů 13Ev, konkrétně měření rychlosti proudění v okolí hlavy a ramen sedícího řidiče.

Vedle těchto měření se čidla využili na těchto vozech i při měření v prostorech pro cestující. Další aplikací bylo např. měření rychlosti proudění v místě paty/kotníků řidiče tramvaje 40T.

Všesměrové čidlo AVT75


AIRFLOW Lufttechnik GmbH, organizační složka Praha
logo AIRFLOW Lufttechnik GmbH, organizační složka Praha

Designové ventilátory ICON, přístroje pro VZT: anemometry, mikromanometry, Prandtlovy sondy, teploměry a termočlánková čidla, vlhkoměry, zvukoměry, ProHood, měření CO₂, MaR: čidla, snímače, převodníky. Odborná školení VZT. Servis a kalibrace.

 
 
Reklama