Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Radiální ventilátor RadiPac v montážním rámu s airfoilovými lopatkami

Společnost ebm-papst představuje další z úspěšné řady radiálních ventilátorů RadiPac. Díky efektivní aerodynamice jsou ventilátory vysoce účinné v širším pásmu pracovní oblasti. Dalším vylepšením je montážní rám. Ventilátor lze nyní nainstalovat v horizontální i vertikální poloze.

V závislosti na velikosti motoru a průměru ventilátoru jsou možné i varianty s přímou montáží na stěnu.

Za pomoci gumových nebo pružinových silentbloků eliminujete vibrace a tím je zajištěn tišší chod. Ventilátory lze pro svůj praktický tvar snadno instalovat do vzduchotechnických jednotek. Díky optimalizaci montážního rámu nedochází ke zbytečné ztrátě účinnosti. Široký rozsah účinnosti a celková statická účinnost je až 68 %. To vše dává ventilátorům možnost využití v širokém rozsahu pracovní křivky s maximální efektivitou. To je velmi důležité například v potrubním systému, kde se mění pracovní bod v závislosti změny tlakové ztráty z důvodu zanášení filtru. Široký pracovní rozsah je výsledkem optimalizace všech komponent ventilátoru a plynulé regulace, typické pro EC motory.

Nové RadiPac ventilátory jsou osazeny airfoilovými lopatkami, které jsou vyrobeny z hliníku. Tato lopatka je oproti původní lehčí, zároveň je však tužší a účinnější. Optimalizací aerodynamického proudění kolem lopatky vzrůstá účinnost ventilátoru RadiPac o více než 13 % oproti původním modelům.

Nové ventilátory RadiPac jsou dostupné ve velikostech 630 – 1 000 mm, v kombinaci s pohony o výkonu 0,5 – 12 kW. Nové ventilátory RadiPac od společnosti ebm-papst doplnily stávající úspěšnou řadu od 250 – 1 000 mm s výkonem až 40 000 m3/h na jeden ventilátor.

Spolu s možností paralelního zapojení nabízí nová řada ventilátorů RadiPac ucelené řešení pro vaše aplikace.

  • Řada RadiPac je rozšířena o velikosti 630, 710, 800 a 1000 mm průměru oběžného kola
  • Vynikající účinnost systému založena na reálně měřených hodnotách
  • Tichý a účinný díky optimalizovanému tvaru lopatek
  • Jednoduchá instalace díky systému Plug&Play



Nové ventilátory RadiPac jsou dostupné ve velikostech 630 – 1 000 mm. Spolu s možností paralelního zapojení nabízí nová řada ventilátorů RadiPac ucelené řešení pro vaše aplikace.

Podívejte se na video: Představení novinek na ISH 2017


ebm-papst CZ s.r.o.
logo ebm-papst CZ s.r.o.

ebm-papst CZ- ventilátory světové kvality. Společnost ebm-papst vyvíjí a vyrábí vysoce kvalitní ventilátory pro náročné průmyslové aplikace i domácí použití. Portfolio zahrnuje axiální, radiální, tangenciální a kompaktní AC/EC ventilátory pro ...