Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panasonic nabízí novou nástěnnou jednotku PACi o výkonu 10kW

S důrazem na energeticky úsporná řešení rozšířil Panasonic svoji řadu PACi o 10 kW jednotku. Tento model je ideální pro celou řadu instalací, včetně tělocvičen, studií a dokonce i serveroven.

  • Vysoká efektivita SEER a výkon SCOP A++/A+
  • Provozní teplota od -20°C, nominální kapacita na -15°C
  • Kompaktní design – snížení velikosti vice než o 15 %
  • Omyvatelný přední panel
  • Stejnosměrný ventilátor pro lepší efektivitu a ovládání
  • Výstup potrubí možný ve třech směrech

PACi 10 kW patří do nejnovější řady klimatizačních jednotek pro komerční využití. Oba modely se zvýšenou energetickou účinností, Standard a Elite, jsou určeny pro náročné instalace. Řada zahrnuje systémy pro montáž na stěnu, kazety ve dvou velikostech (90x90 a 60x60), potrubí s variabilní úrovní statického tlaku. Kromě toho lze v případě potřeby připojit vzduchové výměníky a efektivní vzduchové clony. Jednotka může být propojena se speciálním čidlem Econavi, který detekuje přítomnost osob, a tak pomáhá optimalizovat komfort a spotřebu.

Tyto průmyslové jednotky patří mezi nejtišší na trhu a jejich elegantní, kompaktní design se třemi variantami vedení potrubí umožňuje diskrétní montáž i tam, kde je omezený proctor. Čelní panel přístroje je jednoduše snímatelný a při čištění snadno omyvatelný. Navíc při vypnutém zařízení klapka uzavře celou štěrbinu, takže se do ní nedostává prach.

S rostoucími náklady na energii, je nyní více než kdy jindy pro majitele budov důležité, aby mohli tuto spotřebu mohli monitorovat. Novou 10kW jednotku PACi je možné ovládat a sledovat celou škálou kontrolních řešení Panasonic, včetně nového ovládacího prvku CZ-RTC3 s dotykovým panelem, který zobrazuje přehledné informace nezbytné pro hospodaření s energií na 3palcovém displeji.


“Tímto rozšířením úspěšné řady PACi plníme náš závazek poskytovat oborovým profesionálům co nejvíce komplexní řešení," říká Jakub Šachl, Product and Key Account Manager Panasonic CZ. "Jeho zvýšená kapacita spolu s kompaktní konstrukci a snadnou montáži je ideální pro komerční využití."

Pro další informace o řešeních Panasonic navštivte stránky www.aircon-panasonic.eu


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.