Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lindab Safe: systém vzduchotechnického potrubí splňující nejvyšší nároky na těsnost

Společnost Lindab je ověřeným výrobcem a dodavatelem kvalitních vzduchotechnických komponent na mnoha trzích napříč Evropou. Ve výrobním areálu v Praze v Ruzyni se nachází, společně s velkokapacitním skladem, i její největší automatizovaný závod v ČR na výrobu vzduchotechnických produktů a zařízení. Právě poloha areálu je důležitým benefitem pro zákazníky, protože zajišťuje doručení kvalitního zboží zejména v oblasti rozvodů vzduchotechniky v bezkonkurenčním čase.

Jednou z nejrozšířenějších produktových skupin společnosti je vzduchotechnický systém Lindab Safe , který je vhodný pro průmyslovou, komerční či rezidenční vzduchotechniku. Zahrnuje kompletní sortiment kruhového potrubí, tvarovek, tlumičů, T-kusů a dalších nezbytných komponent potřebných k provedení kvalitního kruhového rozvodu vzduchotechniky. Základem systému Lindab Safe je spojování s dvojbřitým těsněním z EPDM pryže. Toto těsnění umožňuje rychlou a snadnou montáž systému a současně zajišťuje jeho vysokou třídu těsnosti ve třídě ATC 2 (D). Systém je certifikovaný nezávislou zkušebnou Eurovent, která dohlíží nejen na kvalitu produktů, ale ověřuje i shodu technických informací a samotného výrobku. Eurovent kontroluje také výrobní proces, od jeho udržitelnosti, přes bezpečnost až po pracovní podmínky ve výrobě.

Systém Lindab Safe si spolu s rychlou montáží bez dodatečných utěsňovacích a fixačních prostředků a kvalitou těsnosti zakládá i na výsledném vzhledu. Potrubní rozvod dokáže přirozeně a splynout s konstrukcí, protože neobsahuje viditelné utěsňovací prvky rušící architektonický ráz interiéru. Základem pro všechny komponenty je pozinkovaná ocel, která je pro změnu zárukou stability průřezu, odolnosti vůči vnějším vlivům i mechanickému poškození. Zákazníci si mohu vybrat i alternativní provedení ze speciálních kovových materiálů. Díky mimořádným povrchovým úpravám je možné systém používat také v prostředí s vysokými požadavky na hygienu, jako jsou čisté prostory, nemocnice, potravinářské a chemické provozy či. Lindab Safe najde uplatnění i pro případy přenosu vzduchu obsahujícího například hořlavé, radioaktivní či jinak nebezpečné látky. V neposlední řadě je systém vhodný také pro odtah vzduchu se zvýšenou koncentrací korozních látek, kam patří například chlór, vodík nebo zkondenzovaný solný roztok.

Proč si vybrat systém Lindab Safe?

  1. Kruhový systém vzduchotechnického potrubí s nejvyšší těsností na trhu.
  2. Rychlá montáž a případná demontáž.
  3. Skvělý poměr cena/výkon.
  4. Certifikace vzduchotechnického systému v programu Eurovent.
  5. Potrubní dimenze v souladu s normou EN 1506.
  6. Dvoubřité fixované těsnění z EPDM pryže.
  7. Certifikace pro přetlakový rozvod vzduchu až 3 000 Pa.
  8. Certifikace pro podtlakový rozvod vzduchu do 5 000 Pa.
  9. Energeticky úsporný systém odolný vůči únikům vzduchu a ztrátám energie.
  10. Splňuje požadavky pro certifikační systémy budov LEED a BREEM.
  11. Skvělá dostupnost široké palety prvků s osobním vyzvednutím na některé z vlastních prodejen.
  12. Možnost povrchové úpravy práškovou barvou.

Z jakých materiálů je možné vyrobit systém Lindab Safe?

  • Pozinkovaná ocel Z275 (základní materiál).
  • Nerezová ocel EN 1 4301.
  • Nerezová ocel EN 1 4404.
  • Hliníková slitina 1050 A.
  • Speciální slitina hliník-zinek AZ 185.
  • Magnézium ZM 310.

Další informace o produktech společnosti Lindab jsou dostupné na www.lindab.cz



Lindab Ventilace
logo Lindab Ventilace

Nabízíme kompletní sortiment zahrnující VZT jednotky, požární klapky, čisté prostory, potrubní systémy, distribuční elementy, indukční jednotky, pasivní stropy a další příslušenství pro vzduchotechniku.