Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

DAPHNE FLAT – rekuperace pro váš dům a byt

Společnost Multi-VAC rozšiřuje nabídku rekuperačních jednotek pro domácnosti od výrobce 2VV o jednotku DAPHNE FLAT. Reaguje tak na zvyšující se poptávku energeticky úsporného rezidenčního větrání.

Tato nová jednotka DAPHNE FLAT navazuje na úspěšnou jmenovkyni, jednotku DAPHNE, která je určena pro nástěnné aplikace. Nově se tak nabízí ucelená řada jak pro nástěnné, tak podstropní instalace. DAPHNE FLAT je velmi tichá rekuperační jednotka s propracovaným designem.

Spolehlivě se postará o větrání bytů, apartmánů, bytových, rodinných, nízkoenergetických i pasivních domů.



Kompaktní jednotka DAPHNE FLAT se nabízí ve třech nominálních průtocích 350, 520 a 770 m3/h (pro 100Pa). Jednotka je určena pro podstropní instalace, pouze typ HRDF1-030, lze instalovat jak na stěnu, tak pod strop. Její tloušťka 280 mm, umožní snadné zabudování jednotky například do vestavěné skříně či pod strop, aniž by se jakkoli omezila funkce jednotky.

Jednotka je osazena hliníkovým protiproudým rekuperátorem nejvyšší kvality s certifikací EUROVENT. Zde je využita unikátní technologie „Swirl Chamber System“, díky které je pomocí speciálního tvaru lamel uvnitř rekuperátoru dosaženo maximálního zisku tepla až 96 % (EN308)

DAPHNE FLAT disponuje výkonnými a energeticky úspornými EC motory s nízkým SFP a tichým chodem, které spolu s vysoce účinným rekuperačním výměníkem zajišťují maximální účinnost s nízkými provozními náklady.

Jednotky jsou vybaveny variantně integrovaným předehřevem, který zajišťuje funkci protimrazové ochrany a zajistí bezproblémový celoroční chod jednotky.

Ve standardu je jednotka vybavena filtry G4 pro přívod i odvod, COARSE 60 % (ISO 169890), lze nabídnout jako příslušenství filtry třídy filtrace COARSE 90 % (M5) nebo ePM1 60 % (F7).

Jednotka je vybavena plynulým by-passem pro chlazení v letním období.

Při objednání si zvolíte levé nebo pravé provedení, které zajistí maximální variabilitu při instalaci.



1 – Ventilátor
2 – Rekuperátor
3 – Filtry G4 pro přívod i odvod, COARSE 60 % (ISO 169890)
4 – Elektrické připojení (deska regulace)
5 – Odvod kondenzátu
6 – Elektrický předehřev
7 – Elektrický dohřev

Zabudovaná inteligentní regulace AirGENIO umožňuje automatický provoz rekuperační jednotky a zároveň poskytuje možnost měnit nastavení podle preferencí uživatele.

AirGenio inteligentní plně vybavené ovládání pomocí dotykového displeje s režimy větrání CAV a DCV (dle čidel CO2, RH, VOC…), BMS řízení přes ModBUS RTU, Modbus TCP nebo BACnet

Ovládat ji lze přes mobilní telefon či přes jiná chytrá zařízení.






Multi-VAC spol. s r.o.
logo Multi-VAC spol. s r.o.

Velkoobchod s kompletním sortimentem pro vzduchotechniku a vytápění. Zboží od renomovaných českých i zahraničních dodavatelů. Technická podpora, prezentace výrobků, návrhové programy, e-shop. Sortiment: vzduchové clony, větrací a rekuperační jednotky, ...