Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nederman: důvod, proč zvolit naše stacionární jednotky

Stacionární jednotky od společnosti Nederman jsou klíčovým prvkem v průmyslových prostředích, kde se vyžadují filtrační systémy pro odsávání a filtraci prachu, dýmu, kouře a olejové mlhy. Řešení společnosti Nederman přispívá k zlepšení pracovních podmínek na pracovišti, snížení dopadu na životní prostředí, efektivitu výroby a dodržování zákonů a předpisů směrnice ATEX (o prodeji zařízení a ochranných systémů určených k použití v prostředí s nebezpečím výbuchu).

Filtrační jednotky pro odsávání suchých částic

Tyto jednotky jsou navrženy pro suché odsávání prachu, kouře a dýmu v provozech, kde není přítomen kapalný aerosol. Tyto jednotky používají různé typy filtračních médií. Lze je snadno přizpůsobit různým provozním podmínkám a prostorovým omezením. Jednotky jsou vybaveny vlastním systémem regenerace pro filtrační vložky a to buď pomocí stlačeného vzduchu nebo shakerem.

Filtrační jednotky s kapalným médiem

Filtrační jednotky s kapalným médiem jsou vhodné pro aplikace, ve kterých se vyskytuje kapalný aerosol nebo emulze. Tyto jednotky používají filtrační médium k zachycení částeček olejové mlhy nebo emulze.

Nederman má široký sortiment stacionárních jednotek, které si můžete podrobně prohlédnou na webových stránkách www.nederman.com/cs-cz/products/stationary-filters.

Z celé nabídky vybíráme zejména tyto:

MCP SmartFilter

MCP SmartFilter je víceúčelový modulární filtrační systém, který je vhodný pro odsávání kouře, dýmu, prachu a výbušného prachu. Je vybavena patentovaným systémem čištění filtračních kazet UniClean, díky níž dosahuje vysoké účinnosti filtrace a dlouhé životnosti filtračních kazet. Má kompaktní design a snadný přístup k filtračním kazetám, která jsou vyměnitelná z čela jednotky. Filtrační jednotka MCP má nový a inovativní design kazet, které vytváří optimální proudění v kazetě. Disponuje řídícím systémem „Insight“ – unikátní monitorovací technologií společnosti Nederman s přenosem dat pro cloudovou komunikaci, díky které získáte kontrolu nad výkonem filtrace. Konstrukce filtrační jednotky je z pozinkovaných ocelových panelů o tloušťce 2 mm. Tato jednotka je vhodná pro vnitřní i venkovní použití.

FibreDrain

Filtrační jednotky olejové mlhy a olejového kouře FibreDrain® jsou navrženy s jedinečnou filtrační technologií FibreDrain®, která zaručuje vysokou účinnost filtrace a dlouhou životnost filtru i při vysokých koncentracích olejové mlhy v nepřetržitém provozu. Filtry pro olejové mlhy jsou modulární, což rozšiřuje možnou kapacitu průtoku vzduchu nad maximální velikost ve standardní řadě. Všechny jednotky jsou dodávány s měřícími otvory, které lze využít pro systém Nederman Insight, nebo jiné řídicí systémy měřící a řídící provozu filtrů. K dispozici je široká škála příslušenství a všechny standardní jednotky obsahují ventilátor v souladu se směrnicí ErP 2015.

Filt NOM4

Nederman nabízí též filtry olejové mlhy pro aplikace s nízkou až střední koncentrací pro jednosměnné provozy. Díky kompaktní konstrukci a nízkému průtoku vzduchu jsou jednotky vhodné pro instalaci v blízkosti obráběcího stroje nebo nad ním. Příkladem je NOM 4 – filtr olejové mlhy určený pro menší kapotované CNC obráběcí stroje. Jednotka má jednoduchou montáž a umožňuje tak vysokou flexibilitu díky tomu, že se instaluje přímo na kryt obráběcího stroje. NOM 4 je vhodný pro emulze i čisté oleje.

LCP SmartFilter

LCP SmartFilter je víceúčelový kompaktní filtrační systém. Lze jej přizpůsobit tak, aby dokonale vyhovoval specifickým požadavkům zákazníků s průtokem vzduchu až 100 000 m3/h. Je vhodná pro odsávání kouře, dýmu, prachu a výbušného prachu a lze jej použít v několika různých aplikacích, jako je svařování, výroba kovů a běžný prach. Je vybavena patentovaným systémem čištění filtračních kazet UniClean, díky níž dosahuje vysoké účinnosti filtrace a dlouhé životnosti filtračních kazet. Má kompaktní design a přístup k filtračních kazetám je shora filtru. Filtrační jednotka LCP má nový a inovativní design filtrační kazety, kruhovo-čtvercový tvar, využívá nejoptimálnějším způsobem čtvercový prostor filtru a umožňuje tak vysoký průtok vzduchu přes filtry. Všechny jednotky mají integrovanou předseparační komoru pro zvýšení kapacity zatížení prachem a zároveň snížení zatížení filtračních kazet. Konstrukce filtrační jednotky je z 3 mm lakovaného ocelového panelu. Je vhodná pro venkovní umístění.

Air Purification Tower

Air Purification Tower neboli MCP12-APT je kompaktní kazetová filtrační jednotka pro filtraci vzduchu uvnitř objektů, kde není možné instalovat potrubní systém z důvodu jeřábní techniky nebo překážek. Je vybavena patentovaným systémem čištění filtračních kazet UniClean, díky níž dosahuje vysoké účinnosti filtrace a dlouhé životnosti filtračních kazet. Lze jej použít jako samostatnou jednotku nebo v síti jednotek v závislosti na velikosti dílny či provozu. Má kompaktní design a snadný přístup k filtračním kazetám, která jsou vyměnitelná z čela jednotky. Konstrukce filtrační jednotky je z pozinkovaných ocelových plechů. Tato jednotka je vhodná pro vnitřní použití.

MJC mini

MJC mini je kompaktní filtrační jednotka s válcovými filtračními kazetami určená pro nepřetržitý provoz pro filtraci prachu a dýmu z průmyslových procesů. Je vybavena patentovaným systémem čištění filtračních kazet UniClean, díky níž dosahuje vysoké účinnosti filtrace a dlouhé životnosti filtračních kazet. Filtrační jednotka je vyrobena z robustního plechu o tloušťce 2,5 mm. Filtrační jednotka může být umístěna venku, nebo uvnitř objektu.
Dostupný taktéž ve variantě EX – k odsávání výbušného prachu.

LBR SmartFilter

LBR SmartFilter je modulární kapsový filtr s reverzním prouděním vzduchu vhodný pro průmyslové aplikace sběru prachu, včetně dřevozpracujícího průmyslu, zemědělství (přeprava osiva a čištění), odpadů/recyklace, papíru, plastů a dalších sypkých materiálů. Filtry LBR SmartFilter jsou určené pro nepřetržitý provoz pro průtoky vzduchu až 500 000 m3/h a jsou dostupná jak v přetlakové verzi, tak podtlakové verzi. K dispozici jsou čtyři základní varianty, každá s různým systémem manipulující s prachem. Každý model je modulární a konfigurovatelný pro specifické požadavky zákazníka a splňuje všechny platné požadavky ATEX na výbušný prach. Konstrukce filtrační jednotky je z pozinkovaného ocelového plechu. Je vhodná pro venkovní umístění.

Pro více informací kontaktujte naše obchodní zástupce, nebo centrálu firmy Nederman na telefonním čísle +420 281 012 331. Můžete též využít kontaktní formulář na webových stránkách www.nederman.cz, nebo nás můžete kontaktovat prostřednictvím centrálního emailu pro přijetí poptávek na nederman@nederman.cz. Rádi vás uvidíme i na facebookových stránkách Nederman Česko.


NEDERMAN CR, s.r.o.
logo NEDERMAN CR, s.r.o.

Technologie a systémy Nederman pro průmyslové odsávání a filtraci. Řešíme odsávání a filtrace od svařování nebo broušení, filtrace olejové mlhy, filtrace suchých a výbušných prachů Ex, odsávání výfukových plynů, kompletní dodávky centrálních úklidů. Návrh ...