Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

BLAUBERG ventilátory vstupují na český trh

Blauberg Ventilatoren je divizí německé společnosti HAFLEX MASCHINENBAU. Již od roku 1980 se němečtí inženýři specializují na zařízení vzduchotechnických komponentů a jeho příslušenství. Za 21 let historie se postupně stále více žádané výrobky rozšířily do více jak 77 zemí světa.

Lukrativní nabídku pro vstup a otevření obchodního zastoupení kompletního sortimentu BLAUBERG v České republice naše společnosti KLIMA RAPID, spol. s r.o. nemohla odmítnout. A to zejména proto, že společnost BLAUBERG prostřednictvím naší distribuční sítě umožňuje nabídnout dodavatelským firmám, projektantům, ale i konečnému zákazníkovi ucelený sortiment od malých bytových ventilátorů, vyrobených ve vysoké kvalitě, až po profesionální vzduchotechnické systémy. Ventilátory BLAUBERG splňují zároveň náročné estetické požadavky, a to vše při zachování nízké ceny.

Obrázek 1. BRISE
Obrázek 1. BRISE

Obrázek 2. VALEO BP (provedení instalace pod omítku)
Obrázek 2. VALEO BP (provedení instalace pod omítku)

Pro zajištění větrání, zejména nízkoenergetických rodinných domů vyvinula společnost BLAUBERG řadu úsporných rekuperačních jednotek od výkonu 200 m3/h až do výkonu 4000 m3/h, které jsou vhodné pro větrání malých komerčních prostor.

Samostatnou kapitolu tvoří ventilátory určené pro průmyslové větrání, kde společnost BLAUBERG dodává ucelené řady potrubních ventilátorů, axiálních či nástřešních odsávacích jednotek. Kromě točivých strojů má společnost BLAUBERG divizi příslušenství, zabývající se zejména distribučními prvky jako jsou větrací mřížky, ohebné hadice, talířové ventily, ohebné hadice pro rozvod vzduchu apod. Veškeré informace o sortimentu naleznete na našich webových stránkách www.blauberg-ventilatory.cz.

Při vývoji a konstrukci ventilátorů byly v maximální míře respektovány požadavky na dosažení co největší úspory energie, vycházející ze závazné směrnice Energy-Related products Directive, kde se klade důraz na dosažení maximální účinnosti ventilátorů, a která je definována jako poměr mezi výkonem vzduchu v podobě objemového množství vzduchu a tlaku k elektrickému příkonu ventilátoru.

Výsledkem vývoje je extrémně úsporný ventilátor BRISE 100 (obr.č.1), jehož příkon činí pouze 2,7 W při průtoku 53 m3/h a hladina akustického tlaku pouhých 21 dB(A) 3m. Těchto pozitivních výsledků bylo dosaženo díky speciálnímu elektrickému motoru a úpravě rotoru vrtule do podoby tzv. lodního šroubu. Konstrukce byla využita i u dalších produktů BLAUBERG jako je model BRISE MAGIC 100, případně ECO 100. Samozřejmostí ventilátorů BLAUBERG jsou kuličková ložiska, zajišťující dlouhou životnost ventilátorů a možnost instalace jak v horizontální, tak ve vertikální poloze. Zajímavou novinkou je mimo jiné extrémně tichý a úsporný axiální ventilátor SILEO 100.

V sortimentu našich produktů stojí za povšimnutí řada radiálních ventilátorů VALEO (obr. č. 2), které je možné dodat v provedení na omítku nebo pod omítku. Ventilátory jsou dodávány v různých barevných odstínech dle přání zákazníka, je možné je dodávat i v protipožárním provedení.

Obrázek 3. Barevné provedení jednotky VALEO
Obrázek 3. Barevné provedení jednotky VALEO

Účelem tohoto článku není popis veškerých produktů BLAUBERG, které v letošním roce v celé své produkci vstupují na náš tuzemský trh, nýbrž cílem je nabídnout zákazníkům německou kvalitu za přijatelné ceny s dosažením snížené energetické náročnosti při větrání obytných budov.

Obrázek 4. Malý rekuperační ventilátor VENTO
Obrázek 4. Malý rekuperační ventilátor VENTO

Do takovéto kategorie beze sporu patří řada rekuperačních jednotek, počínaje malým rekuperačním ventilátorem určeným pro větrání jedné místnosti - výrobek BLAUBERG VENTO (obr.č.4) opatřený speciální keramickou vložkou, kde dochází k reverzibilnímu chodu ventilátoru a akumulaci odváděného tepla ke zpětnému ohřevu přívodního vzduchu, až po rekuperační jednotky s ohřevem přívodního vzduchu a zabudovaným ovládacím systémem s LCD displejem určené pro nízkoenergetické rodinné domy. Většina rekuperačních jednotek je osazená stejnosměrnými motory s elektrickou komutací. Obecně lze konstatovat, že EC motory dosahují při vyšších otáčkách účinnosti až 95% a v závislosti na pracovním bodu je možno ušetřit až 50% energie. Tato skutečnost naplňuje cíle o úspoře energie programu GREEN TECH a výrobky BLAUBERG tak splňují podmínky tolik diskutované environmentální politiky.

Věříme, že s uceleným sortimentem produktů BLAUBERG přispějeme nabídkou kvalitních a technicky vyspělých komponentů k obohacení stávajícího sortimentu v oblasti pro větrání budov.

 
 
Reklama