Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panasonic představuje novou generaci vysokokapacitních klimatizací

Panasonic zařadil do své nabídky energeticky vysoce efektivní klimatizační systém v podobě jednotky typu E2 s vysokým statickým tlakem pro skrytou instalaci. Toto hybridní zařízení kombinuje vysokotlaké potrubí s funkcí přívodu čerstvého vzduchu.


 
  • 100% čerstvý vzduch
  • Extrémně nízká hladina hluku, od 41 dB(A)
  • Stejnosměrný motor ventilátorů pro energetické úspory
  • Konfigurovatelná kontrola teploty vzduchu
  • Volitelná hladina statického tlaku do 270 Pa
  • Redukce hmotnosti o 15 %

Zvýšením externích statických tlaků, poskytuje E2 řešení větší flexibilitu při návrhu rozhlehlých potrubí. Jednotky jsou vybaveny samodiagnostickými nástroji a automatickými provozními funkcemi ventilátorů, které detekují pokles tlaku podél potrubní cesty a podle toho nastavují rychlost ventilátoru. Tyto inteligentní funkce šetří čas během instalace, kdy odstraňují nutnost manuálního nastavení. E2 je energeticky účinné a nákladově efektivní řešení pro nejnáročnější komerční využití.

Jakub Šachl, Product and Key Account Manager Panasonic CZ, říká: „Nový vysokotlaký systém E2 je součástí našeho portfolia průmyslových VRF, speciálně navržených tak, aby přinesly úsporu energie i při vysoké zátěži. Snadno se instalují, nabízejí vysokou přizpůsobivost, a jejich vysoký výkon z nich činí ideální řešení pro kanceláře a budovy. Naše vysoce flexibilní řešení překonává z hlediska teplot vytápění i chlazení možnosti produktů jiných značek.“


 

Klimatizační systémy Panasonic ECOi VRF – včetně E2 – lze ovládat na dálku pomocí PC nebo „smart” zařízení, a jsou kompatibilní s řadou ovládacích systémů Panasonic s intuitivním rozhraním. Rozsah možností řízení činí ze systémů E2 vynikající volbu pro hotely, kanceláře (velké i malé), vzdělávacích zařízení a dalších objekty, které vyžadují různé teploty v různých místnostech.

Cirkulaci čerstvého vzduchu zajistí E2 i při extrémních venkovních teplotách (−5 až 43 °C) a má výjimečné výstupní teploty. Systém může dosáhnout vnitřní teploty vzduchu mezi 15 až 45 °C, a nabízí tak pružnější regulaci, než je tomu u ekvivalentních řešení jiných výrobců.

Nové jednotky jsou o 15 % lehčí a extrémně tiché. Zařízení pracuje při pouhých 41 dB(A) a 45 dB(A) na svém maximu, tedy dosažení nové úrovně klidu v této kategorii. Tento systém může také být snadno integrován se systémem řízení kontroly budovy.

Pro více informací navštivte www.aircon.panasonic.eu.


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.