Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výkonný mobilní ventilátor EC AURA s EC motorem a integrovanou elektronikou

Firma ebm-papst, výrobce ventilátorů a motorů s celosvětovým působením, představil novinku v podobě mobilního ventilátoru EC Aura, který byl vyvinut a vyroben v Anglii. Toto zařízení díky svému robustnímu provedení, nízké energetické náročnosti a jednoduché manipulaci nemá v současné době konkurenci.

Ventilátor EC Aura je opatřen výkonným EC motorem s integrovanou elektronikou a kompozitovými lopatkami technologie HyBlade®. Vyniká tak především nízkou energetickou náročností a hlučností a splňuje nejpřísnější normy na ochranu životního prostředí a bezpečnosti provozu. Kvalitu ventilátoru dotváří i údaj o jeho odolnosti vůči vodě a prachu IP54 a minimální životnosti 40 000 provozních hodin. Další důležitou vlastností, kterou majitelé EC Aury ocení je možnost plynulé regulace otáček ventilátoru v rozmezí 10–100 %, čímž se dosahuje dalšího výrazného snížení hlučnosti a příkonu ventilátoru.

ebm papst EC motory mobilní ventilátor EC AURA

Proti srovnatelným běžně dostupným řešením s asynchronními motory má EC Aura při nominálních otáčkách o cca 87 % nižší příkon a o 7 dB(A) nižší hlučnost, což je dle vnímání lidskými smysly snížení hlučností zhruba o 25 %.

EC Aura je opatřena ochranou mřížkou, která zabraňuje nechtěnému vniknutí jak cizích předmětů, tak nebezpečí poranění obsluhy ventilátoru. Může tak být umístěn v prostorách s vyšší koncentrací osob bez nutnosti speciálních ochranných bariér. Ventilátor je plně mobilní díky konstrukci s pojezdovými kolečky a úchopnými madly, které jsou součástí polyethylenového rámu, který vyniká nejen svou robustností, ale i příjemným vzhledem. Celková váha přitom nepřekračuje 27 kg. Možnost natočení ventilátoru v úhlu −90° až +90° okolo podélné osy nabízí uživatelům maximální komfort při nastavení směru proudění přesně na potřebná místa, jako jsou např. zvýšená podia, schodiště atd. bez nutnosti pracného a neestetického podkládání základny ventilátoru.

EC Aura se nejvíce hodí na větrání, provětrávání, odsávání, vysušování či ochlazování.

Ventilátor lze proto využívat v celé řadě aplikací:

  • zajištění přirozeného proudění vzduchu v rozlehlých kancelářích typu open-office
  • cirkulace vzduchu a ochlazování uživatelů velkých pártystanů
  • simulace větru ve fotoateliérech či módních agenturách
  • cirkulace vzduchu v tělocvičnách, halách a fitcentrech
  • vysušování stěn a podlah při případných vodních haváriích, nebo čerstvých novostavbách zvýšeným vzduchovým prouděním a ofukem a mnoho dalších možností využití.
ebm papst EC motory mobilní ventilátor EC AURA
 

Souhrn specifikace:

ebm papst EC motory mobilní ventilátor EC AURA
  • Maximální vzduchový výkon 7.250 m3/h
  • Váha 27 kg
  • Robustní polyethylenový rám
  • Kompozitované, korozivzdorné lopatky ventilátoru
  • Práškovým lakováním ošetřený kolový rám pro snadnější manipulaci
  • Plynulá regulace výkonu od 10 do 100 %
  • Napájení 230 VAC
  • Až 180° nastavitelný úhel sklonu
  • Ochrana motoru IP 54
ebm papst EC motory mobilní ventilátor EC AURA

Německá společnost ebm-papst se zabývá vývojem a výrobou ventilátorů a elektromotorů. Tyto vysoce kvalitní produkty jsou určeny nejen pro průmyslové aplikace, ale domácí použití nebo automobilový průmysl. Síla ebm-papst vychází ze sofistikovaného vývoje, který pružně reaguje na potřeby zákazníků po celém světě a navazuje na něj individuální přístup a péče o své zákazníky. Více než 10 000 zaměstnanců ebm-papst po celém světě se každý den stará o zákazníkovu maximální spokojenost.

Kvalita a výkon mobilního ventilátoru EC Aura je zřejmý už jen z jeho technických parametrů. Jedná se o produkt nadnárodní společnosti, která si stojí za svými kvalitami a jejím cílem je maximálně optimalizovat své produkty pro koncové zákazníky. Veškeré mnohaleté zkušenosti jsou tak promítnuty do konečného produktu, jakým je i právě EC Aura. Díky svým vlastnostem a kvalitou se stane pro svého uživatele dokonalým partnerem.

Více informací naleznete na stránkách www.ebmpapst.cz


ebm-papst CZ s.r.o.
logo ebm-papst CZ s.r.o.

ebm-papst CZ- ventilátory světové kvality. Společnost ebm-papst vyvíjí a vyrábí vysoce kvalitní ventilátory pro náročné průmyslové aplikace i domácí použití. Portfolio zahrnuje axiální, radiální, tangenciální a kompaktní AC/EC ventilátory pro ...