Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CONDAIR EL - parní zvlhčovače s elektrodovým vyvíječem

Nejnovější technologie a dlouholetá tradice zvlhčovačů Condair zaručuje vysokou provozní spolehlivost při nízkých provozních nákladech. Při konstrukci zvlhčovače je důsledně brán důraz na dlouhou životnost, snadnou obsluhu a servis.

Zvlhčovač je vyroben s ohledem na nejnovější trendy v ochraně životního prostředí. K dispozici jsou zvlhčovače Condair EL s parním výkonem od 5 do 180 kg/h (nad 45 kg/h Link-Up systém). Připojení vody na zvlhčovači splňuje DVGW DIN13076.

Elektrodový princip ohřevu

Přirozená vodivost pitné vody umožňuje průchod proudu mezi elektrodami. Regulace výkonu se provádí automaticky změnou hloubky ponoření elektrod.

Přesné nastavení parního výkonu čipovou kartou

Parní výkon zvlhčovače lze přesně nastavit podle požadavku projektanta v kroku po 1 kg/h čipovou kartou (pro zvlhčovače do 45 kg/h). Výměnou čipové karty lze parní výkon již instalovaného zvlhčovače dodatečně navýšit.

Řídicí systém a ochrana proti pěnění

Mikroprocesorová regulace s velkoplošným dotykovým LCD s menu v češtině slouží k nastavení provozních hodnot zvlhčovače. Zajišťuje adaptaci na aktuální kvalitu vody, vyhodnocuje poruchové provozní stavy a aktivuje autokorekční funkce včetně ochrany proti pěnění. Plynulou regulaci parního výkonu v rozsahu 20‑100 % zajišťuje standardně vestavěný PI regulátor (vč. výstupu 24 V pro napájení čidla vlhkosti).


Odkalování vyvíjecí nádoby

Odpařováním vody se zvyšuje koncentrace minerálních látek ve vodě a roste její vodivost. Aby koncentrace nepřekročila maximum a aby nedošlo k nežádoucímu nárůstu proudu, odkaluje se automaticky část vyvíjecí nádoby a nahrazuje se čerstvou vodou. Odkalování zajišťuje vypouštěcí čerpadlo, které přesně řídí množství vypouštěné vody. Jako zvláštní příslušenství lez dodat sadu pro chlazení vypouštěné vody pod 60 °C.

Odstraňování vodního kamene z vyvíjecí nádoby

Condair EL je standardně vybaven čistitelnou vyvíjecí nádobou s výměnnými elektrodami. Teplotně stabilizovaný materiál umožňuje opakované čištění nádoby při životnosti min. 5000 provozních hodin.


FLAIR, a.s.
logo FLAIR, a.s.

Zvlhčovače parní, adiabatické. Odvlhčovače bazénové, stavební. Adsorbční odvlhčování. Klimajednotky a tepelná čerpadla pro bazény. Chladicí jednotky a přesná klimatizace. Dveřní clony. Předizolované potrubí ALP. Konvektory. Distribuční elementy pro VZT.

 
 
Reklama