Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CONDAIR RS - parní zvlhčovače s odporovým vyvíječem

Elektrické odporové parní zvlhčovače Condair RS zajišťují produkci sterilní bez zápachové páry pro klimatizační systémy. Maximální flexibilitu vůči klientským požadavkům umožňuje vhodně zvolená výkonová řada a modulární koncepce.

K dispozici jsou zvlhčovače Condair RS s parním výkonem od 5 do 160 kg/h (nad 80 kg/h Link-Up systém). Připojení vody na zvlhčovači splňuje DVGW DIN13076. Odporový princip ohřevu vody umožňuje bezproblémový provoz zvlhčovače při jakékoliv kvalitě vody, je možné použít také demineralizovanou vodu. Vyvarujte se pouze měkčené vody (pod GH 6°d).

Condair RS je vybaven unikátním patentovaným systémem Scale Management, který zajišťuje automatické odstraňování kotelního kamene z nerezové vyvíjecí nádoby a z topných tyčí. Vlivem délkových změn topných tyčí při provozu zvlhčovače se usazený kotelní kámen odlupuje a vzniklý sediment klesá dolů, kde se usazuje v plastovém kontejneru. Vyčištění kontejneru je otázkou několika minut.

Údržba žádného jiného zvlhčovače na trhu není tak snadná! Odkalování zajišťuje vypouštěcí čerpadlo, díky kterému je množství vypouštěné vody přesně řízeno.


  • Condair RS je určen pro běžné klimatizační systémy bez zvýšených nároků na přesnost regulace vlhkosti. Přesnost regulace je ±5 % při použití běžné vody a ±2 % při použití demineralizované vody. Výhodou je velmi snadná a levná údržba zvlhčovače díky Scale Managementu bez spotřebního materiálu.

  • Condair RS-P (Process) je určen pro klimatizační systémy s vysokými požadavky na přesnost regulace (laboratoře, procesní aplikace). Zvlhčovač má velmi přesnou triakovou regulaci výkonu a zdvojený přívod vody do nádoby z důvodu přesnější regulace výšky hladiny. Při odkalování jednotky nedochází prakticky k poklesu výkonu. Přesnost regulace je ±2 % při použití běžné vody a ±1 % při použití demineralizované vody ve všech provozních režimech.

FLAIR, a.s.
logo FLAIR, a.s.

Zvlhčovače parní, adiabatické. Odvlhčovače bazénové, stavební. Adsorbční odvlhčování. Klimajednotky a tepelná čerpadla pro bazény. Chladicí jednotky a přesná klimatizace. Dveřní clony. Předizolované potrubí ALP. Konvektory. Distribuční elementy pro VZT.

 
 
Reklama