Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Slučovač signálu pro čidla AQS

Jednoduché řešení pro rekuperační jednotky VENUS a DAPHNE s regulací AirGENIO, pokud chcete použít více čidel kvality vzduchu.

CI-AQS-COMBI je slučovač signálu pro čidla kvality vzduchu využívající řídící logiku 0-10V. Je možné připojit až 10 různých čidel kvality vzduchu jako jsou prostorová čidla vlhkosti a čidla CO2. Řídící signál s nejvyšším napětím bude signál, který je na výstupní svorce.

Nový slučovač CI-AQS-COMBI lze využít, pokud uživatel preferuje řízené větrání dle skutečného požadavku, tedy chce provozovat rekuperační jednotky na základě více čidel kvality vzduchu umístěných v objektu.

Lidé dýcháním produkují CO2, zvyšující se koncentrace CO2 způsobuje únavu, nevyspání. Přísun čerstvého vzduchu je důležitý, abychom ráno vstali svěží a odpočatí. Proto se doporučuje umístit čidlo CO2 do ložnice. Čerstvý vzduch v přírodě obsahuje zhruba 360 až 400 ppm CO2. Ve vnitřním prostředí se doporučuje udržet koncentrace do 1200 ppm, od této hladiny už můžeme pozorovat únavu a poruchy koncentrace.

Další typickou místností pro umístění čidla kvality vzduchu je koupelna, zde se produkuje velké množství vlhkosti, je tedy na místě použít čidlo vlhkosti RH. Doporučená hodnota relativní vlhkosti v interiéru by měla být 40 až 65%.

Slučovačem signálu CI-AQS-COMBI můžete spojit více různých čidel kvality vzduchu a jednotka Vám bude větrat dle požadavku, zajistíte si tak komfortní vnitřní prostředí.

Multi-VAC s.r.o. www.multivac.cz je výhradním distributorem výrobků společnosti 2VV na českém a slovenském trhu. 2VV je českým výrobcem vzduchových clon, větracích a rekuperačních jednotek, vytápěcích jednotek a ohřívačů.




Multi-VAC spol. s r.o.
logo Multi-VAC spol. s r.o.

Velkoobchod s kompletním sortimentem pro vzduchotechniku a vytápění. Zboží od renomovaných českých i zahraničních dodavatelů. Technická podpora, prezentace výrobků, návrhové programy, e-shop. Sortiment: vzduchové clony, větrací a rekuperační jednotky, ...

 
 
Reklama