Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Technologie RCI v jednotkách VentiAir

Je možné mít ve vnitřních prostorách opravdu kvalitní ovzduší srovnatelné s přírodou? A když ano, jak se k němu co nejvíc přiblížit? Díky technologiím se představy můžou stát skutečností.

O nutnosti a výhodách pravidelného větrání snad ani nemusíme informovat. Vzduchotechnickými jednotkami dokážeme větrání posunout na vyšší level a za předpokladu použití technologie RCI se dá už bavit o kvalitě vzduchu srovnatelnou se vzduchem v přírodě.

Tyto výrobky podléhají certifikaci LEED (Leadership in Energy and Environmental Design - nejpopulárnější certifikace ekologického stavitelství na světě).

Aktivní technologie RCI - radiální katalytická ionizace:

  • je založena na přirozeně se vyskytujících procesech
  • využívá výhody ionizačních vlastností
  • kombinuje je s fotokatalytickými reakcemi konkrétních vzácných kovů
  • dosahuje mimořádně vysoké účinnosti.

Po zapnutí zařízení UV záření zasáhne voštinovou strukturu matrice, čímž se spustí chemické procesy a začnou se vytvářet superoxidové a hydroxidové ionty, které čistí vzduch i mimo větrací zařízení, a to přímo v místnosti.

Tuto technologii VentiAir instaluje na přání zákazníka do všech sestavných jednotek a též do vybraných kompaktů. Neváhejte poptat u svého obchodního zástupce, nebo si zavolat pro více informací. Buďte zase o krok blíže k přírodě.

Kontakty pro více informací


VentiAir s.r.o.
logo VentiAir s.r.o.

VentiAir je českým výrobcem sestavných a kompaktních vzduchotechnických jednotek všeho typu. Vyrábíme zařízení pro větrání, klimatizaci, vytápění, chlazení, rekuperaci, zvlhčování a filtraci atmosférického vzduchu o průtoku od 200 až 130 000 m³/h.

 
 
Reklama