Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Provozní úniky vzduchu v potrubí

Více než kdy jindy se s dramatickým nárůstem cen energií klade větší důraz na kvalitu a těsnost vzduchotechnických rozvodů.

Vše začíná u projektu a investora, který upřednostní kvalitu a nižší budoucí provozní náklady před okamžitou úsporou při realizaci např. použitím méně kvalitního potrubí.  

V této krátké zprávě chci uvést jeden z příkladů. Firma JR tech realizovala v nedávné době zakázku větrání laboratoří s vysokými nároky na čistotu. Požadavek zadavatele byl dosáhnout třídy těsnosti C a to nejen použitím odpovídajícího potrubí, ale i zajistit kvalitní montáž a vše následně prokázat komplexním testem.

Měřicí systém P.A.N.D.A., který byl využit, plně prokázal kvalitu nejen použitého potrubí firmy Lindab a Bohemia Klima, ale především kvalitní a precizní montáž. Potrubí je celotmelené šedým polyuretanovým tmelem. Celková testovaná plocha potrubí byla 90 m2. Testovalo se na podtlak C a to dokonce pro dvě hodnoty (podtlak 750 Pa a podtlak 1000 Pa).

Více informací


AIRFLOW Lufttechnik GmbH, organizační složka Praha
logo AIRFLOW Lufttechnik GmbH, organizační složka Praha

Designové ventilátory ICON, přístroje pro VZT: anemometry, mikromanometry, Prandtlovy sondy, teploměry a termočlánková čidla, vlhkoměry, zvukoměry, ProHood, měření CO₂, MaR: čidla, snímače, převodníky. Odborná školení VZT. Servis a kalibrace.

 
 
Reklama