Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systém zvlhčování vzduchu MERLIN®: inovovaný orbit s názvem orbit wing micro-drop

Vysokotlaký systém zvlhčování vzduchu MERLIN určený pro vzduchotechnické vedení je bez velkých problémů zabudovatelný do jakékoli ventilace nebo klimatizačního zařízení. Pracuje na principu vysokotlakého rozprašování vodní mlhoviny a zvlhčení vzduchu je zajištěno prostřednictvím speciálních bezúkapových trysek přímo do vzduchotechnického vedení.

Inovovaný systém orbit byl doplněn patentovaným systémem naklápěcích „křídel“. Výrobce, firma Merlin-technology, a systémy Merlin jsou držitelem certifikátů DIN EN ISO 22 000, DIN EN ISO 9001/14001.

Oblasti použití:

  • Lakovny a lakovací linky
  • Elektrotechnický průmysl a EDV- prostory
  • Čisté prostředí a laboratoře
  • Nemocnice
  • Tiskárny
  • Výrobny sýrů
  • Muzea a komerční objekty
  • Textilní průmysl a zpracování kůží

A proč je patentovaný „ORBIT WING®“ systém vhodný i pro Vás?

Jeden společný příklad lehce vysvětlitelný a pochopitelný za všechny. Vodní aerosol potřebuje asi jednu vteřinu času na odpaření do vzdušné vlhkosti. Při rychlosti proudění vzduchu 3 m/s ve vzduchotechnickém systému je zapotřebí pro odpaření velmi jemné vodní mlhoviny rovný úsek v délce cca 3 metry. Vzdálenost 3 metry je tedy nutným požadavkem pro bezproblémové odpaření aerosolu. Ne vždy je v praxi takový rovný úsek, potřebná vzdálenost, ve vzduchotechnickém systému k dispozici. Tento problém byl až doposud řešen jen s využitím dodatečné tepelné energie a intenzivní dezinfekcí vzduchotechnického systému. To je již všechno minulostí.




Týmu Merlin Technology se podařil revoluční krok, vyvinul nový vysokotlaký systém
„ORBIT WING®“ speciálně určený do vzduchotechnických systémů.

Systém integrovaných křídel zajišťuje definované víření proudu vzduchu za tryskami. „Jemný aerosol letí v kruhu a vrací se nazpět. Tím je vytvořena delší dráha letu za současného zkrácení nutné odstupové vzdálenosti. Dochází tím k extrémnímu zkrácení cesty pro odpaření a problém s nedostatkem místa je také vyřešen,“ vysvětluje Ing. Franz Schrems, technický ředitel MERLIN Technology.

„ORBIT WING®“ systém je tedy vhodný pro všechny stávající i nově budované vzduchotechnické větrací nebo klimatizační jednotky, je jednoduše zabudovatelný. Spojuje všechny výhody efektivního zvlhčování vzduchu. K výrobě jednoho kilogramu vlhkosti stačí pouze vynaložit 2,5 až 3 W energie. Efektivnost systému se pohybuje cca 98 %.

Novinkou a směrem udávajícím vývoj je také kombinace inteligentního stupňovitého řízení a regulace tlaků rozprašování vodní mlhoviny. „ORBIT WING®“ zlepšuje klima v prostorech, redukuje nemocnost zaměstnanců a zvyšuje rychlost a efektivitu výroby, která je směrodatná. Zároveň všude odstraňuje škody způsobované suchým vzduchem.

Princip funkce

Zvlhčovací zařízení pracuje s upravenou pitnou vodou a vodou splňující vysoké nároky na hygienu. Voda protéká nejprve změkčovacím zařízením a reverzní osmozovou jednotkou, kde je voda zbavena minerálů, popř. desinfekční jednotkou. Nakonec je díky bezolejovému, samomaznému čerpadlu o tlaku cca 70 bar dopravována vysokotlakými rozvody hadic ke speciálním tryskám bezúkapové konstrukce zabudovaných ve vzduchotechnickém potrubí, kde je voda rozprašována v jemný aerosol. Díky PID regulaci zabrání SPS řídicí jednotka převlhčení a možnému vzniku kondenzátu.

3D Animace MERLIN „Orbit Wing®

Lakovací tunelyLakovací tunelyLakovací tunelyLakovací tunely

Drekoma
logo Drekoma

DREKOMA - výhradní dovozce vlhkoměrů a zvlhčovacích systémů firmy MERLIN Technology GmbH. Úprava a demineralizace vody - reverzní osmoza,obchodní a zprostředkovatelská činnost, dřevařské stroje a zařízení, zpracování znaleckých posudků v oboru.