Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dveřní clony a možnosti jejich využití

„Dveřními clonami lze vybavit jakkoliv široký i vysoký otvor od prodejního okénka po hangáry v délce několika desítek metrů,“ říká Karel Soukup, technický ředitel společnosti Systemair v rozhovoru pro TZB-info.

Prioritou pro vzduchové clony jsou minimální provozní náklady a maximální úspora energie

Pusťte si rozhovor s Ing. Karlem Soukupem, technickým ředitelem společnosti Systemair. Doménou společnosti Systemair je vzduchotechika, ventilátory, větrání s rekuperací, klimatizace, ale i dveřní clony, o kterých jsme hovořili v on-line vysílání na veletrhu For Arch 2019 a které zapadají do sortimentu vytápění spolu se sálavými panely a ventilátorovými ohřívači. Historie vzduchových clon Frico sahá až do r.1932, což představuje nejen dlouhou historii, ale především bohaté zkušenosti.

Vzduchové clony přinášejí velké úspory - v rozhovoru odpovídá Ing. Karel Soukup ze společnosti Systemair

Firma Systemair nabízí jak vzduchové clony Frico pro malé otvory a okna rychlého občerstvení s účinným dosahem 1m, tak i komfortní vzduchové clony s dosahem 2,5 - 4,5 m, které jsou vhodné do vstupních prostor kancelářských i obchodních objektů. Regulační systémem SIRe, kterým jsou clony vybaveny, minimalizuje tepelné ztráty vznikající otevřením dveří. Vzduchové clony Frico pro průmyslové aplikace jsou výkonná zařízení pro horizontální nebo vertikální montáž dveří libovolných rozměrů v průmyslových objektech.

Vzhled vzduchových clon - potřebujete jednoduchý design, luxusní nerez nebo zapuštěnou clonu?

Clony mouhou mít jednoduchý a stylový design vhodný např. do nákupních středisek, atraktivním řešením jsou nerezové clony, kdy pro exkluzivní vstupy obchodů či jiných prostor s vysokými požadavky na jejich vzhled lze clony dodat v leštěném matném či zrcadlovém provedení. Naopak vzduchové clony Frico pro zapuštěnou montáž se instalují tak, že jediná viditelná část je přívodní a odvodní mřížka, což poskytuje velice diskrétní řešení. Vzduchové clony mohou být samozřejmě součástí prostoru vstupu s otočnými dveřmi.

 
 
Reklama