Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vzduchové clony a rekuperační jednotky z Pardubic

Vzduchové clony se liší dle účelu využití. Při návrhu se zohledňuje typ budovy, členitost, směr a síla větru, počet pater v budově. Navrhují se podle výkonu a dosahu proudu vzduchu, důležitá je i jejich hlučnost. Některé clony jsou vybaveny ohřevem, pak se do kritérií návrhu zahrnuje i výkon ohřívače.

Po spuštění videa se přehraje příslušný rozhovor

„Vzduchové clony je možné využít u vchodů do budov a všude tam, kde potřebujeme oddělit prostory s různými režimy vytápění, fungují například jako náhrada zádveří, proud vzduchu vytváří neviditelnou bariéru a omezuje nepřiměřené tepelné ztráty,“ uvedla Marcela Smolíková, obchodní ředitelka společnosti 2VV Pardubice.

Marcela Smolíková dále hovořila o rekuperačních jednotkách, problematice vracení vlhkosti do interiéru v zimním období a inovačním vývoji společnosti 2VV Pardubice. Podívejte se na záznam celého rozhovoru ze studia ESTAV.cz a TZB-info z veletrhu Aquatherm Praha 2020.

Zaujal vás rozhovor?

Podívejte se na další videa redakcí TZB-info a ESTAV.cz z veletrhu Aquatherm 2020, nebo na videa na našem Youtube kanálu.
 
 
Reklama