Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podstropní provedení klimatizačních jednotek PremiAir (VIII)

Klimatizační jednotky PremiAir ve velikosti KLMOD 02 a KLMOD 03 mohou být dodány v podstropním provedení. Celková výška těchto jednotek je 410 mm. Konstrukce je zcela totožná jako u jednotek pro použití na podlahu, tj. hliníkový eloxovaný rám a panely tloušťky 50 mm vyplněné PUR pěnou nebo minerální vatou.


Sendvičový panel této tloušťky poskytuje vysoký útlum hluku, pro tyto jednotky velmi důležitý. Je vybaven závěsem pro snadné upevnění jednotky pod strop.

Podstropní jednotky mají obslužné dveře (servisní panely) umístěny ze spodní strany. Panely je možno vyklopit na libovolnou stranu (do boku) nebo je možné je zcela sejmout.

Pro podstropní jednotky jsou k dispozici veškeré vnitřní vestavby jako u ostatních jednotek řady KLMOD. Vnitřní uspořádání jednotek je uzpůsobeno na obsluhu ze spodní strany. U chladičů je kondenzátní vana kotvená do horního panelu, takže i po otevření spodního panelu jednotky je vana stále funkční.

V podstropních jednotkách jsou použity ventilátory s volným oběžným kolem typu Cpro - revoluční kolo od Ziehl-Abegg s profilovanými lopatkami. U jednotky KLMOD 3 jsou použity dva ventilátory zapojené v tandemu. Tyto ventilátory poskytují podstropním jednotkám vysoký tlakový výkon při nízkém hluku a vysoké účinnosti. Součástí dodávky jednotek jsou frekvenční měniče.

K dispozici je několik velikostí deskových rekuperátorů s účinností zpětného získávání tepla v rozsahu od 50 do 65 %. Rekuperátory mají obtok na straně čerstvého vzduchu a mohou být vybaveny integrovaným směšováním.

Vzduchový výkon až 3000 m3/h
Vysoký externí tlak až 1000 Pa

  • Výška 410 mm
  • Izolace 50 mm
  • Vysoký externí tlak a široká flexibilita

PROJEKČNÍ KATALOG klimatizačních jednotek PremiAir (PDF)

 
 
Reklama