Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výměna blokového chlazení za plného provozu hotelu, chladicí jednotky nad hlavou

Podívejte se na výměnu blokových chladicích jednotek na střeše 2 hotelů v centru Prahy za plného provozu. Retrofit nabídne výrazné úspory, tišší provoz a vyšší výkon. Hotely potřebují zajistit komfort hostů, proto byla jednou z priorit dodávky i rychlost.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Nové chladicí jednotky do 7 pracovních dnů

Vyměňujeme 2 chladicí jednotky o výkonech 300–500 kW s hmotností 3–3,5 t. Naplánovat montáž se záborem pro jeřáb v centru Prahy není úplně jednoduché. I to je jeden z důvodů, proč montujeme o víkendu,“ říká Ing. Petr Herout, obchodní ředitel firmy Altron a kvituje, že dodávka byla velmi rychlá.

Společnost Carrier se svojí 120letou historií dodává a stále inovuje chladicí jednotky a nabízí tak kvalitní progresivní řešení pro rostoucí požadavky na energetické úspory v budovách a provozech. Zde se jedná se o blokové vzduchem chlazené jednotky. Jsme rádi, že i ve velmi krátkém požadovaném termínu jsme byli schopni jednotky dodat,“ říká Bc. Petr Brůha ze společnosti AHI Carrier a doplňuje:
Nové chladicí jednotky jsou na stejné půdorysné rozměry s vyšším výkonem, lepší účinností a tišší pro okolí. Hlavní výhodou je zpětné získávání tepla. Odpadní teplo z chlazení se vrací přes výměník zpět do budovy pro přípravu teplé vody. To povede k velké úspoře elektrické energie a díky našemu spolehlivému servisu může zákazník počítat s dalšími 25 lety bezproblémového provozu.

Jednotky mají kolem 3 t, tj. musíme použít 300 t jeřáb, který zvládne desítky metrů vyložení takového břemena na místo. Montáži samozřejmě předcházela demontáž starých jednotek ze střechy,“ doplňuje technické detaily montáže Ing. Herout a zároveň shrnuje důvody, proč se Altron dostal k této zakázce:
Společnost Altron se zaměřuje zejména na datová centra, jejich návrh, výstavbu a provoz. Je to většinou kritická infrastruktura, často i státu a nejsou to jednoduché instalace. Tato dnešní montáž je vlastně takovou třešničkou na dortu, ačkoliv ne datové centrum, ale je to něco, co opravdu umíme, udělat něco složitého, rychle a spolehlivě.

 
 
Reklama