Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Condair GS - řešení pro vnitřní klima

Plynový parní zvlhčovač Condair GS zajišťuje optimální vlhkost ve velkých administrativních budovách a ve výrobních závodech. Produkuje až 240 kg/h páry. Až deset zvlhčovačů může být spojeno v případě požadavku na větší parní výkon.

Hlavní přednosti

Condair GS zajišťuje hygienické parní zvlhčování při nízkých provozních nákladech. Zvolte účinný a životnímu prostředí přátelský způsob zvlhčování. Zemní plyn je energie budoucnosti. Celosvětové zásoby zemního plynu jsou odhadovány na nejméně dalších 60 let, což umožňuje vývoj nových, ještě úspornějších technologií. Emise způsobující globální oteplování jsou používáním zemního plynu sníženy na minimum. Plynové parní zvlhčovače jsou navrženy pro velké výkony. Z tohoto důvodu se často používají ve velkých výrobních závodech nebo velkých administrativních budovách.

Proč Condair GS?

Chytré řešení.

Zemní plyn nabízí nejen dobrý poměr mezi cenou a energií, ale představuje také nejspolehlivější zdroj energie z environmentálního hlediska. Condair GS pracuje se zemním plynem nebo propanem.

Účinný.

Moderní hořáky s 360° technologií umožňují dosáhnout tepelné účinnosti přes 90 %.

Nízké požadavky na údržbu.

Moderní technologie kombinovaná s chytrým řešením. To znamená snadnou instalaci, dlouhé servisní intervaly, vysoký komfort obsluhy a vysoký výkon.

Maximální parní výkon v krátkém čase.

Condair GS zajišťuje optimální vlhkost ve velkých administrativních budovách a ve výrobních závodech. Produkuje až 240 kg/h páry. Až deset zvlhčovačů může být spojeno v případě požadavku na větší parní výkon.

Návratnost: dva až tři roky

Zemní plyn je jedním z nejlevnějších druhů energie. Díky tomu je průměrná návratnost plynových parních zvlhčovačů dva až tři roky. Náklady na servis jsou také nízké, díky nadprůměrné spolehlivosti zvlhčovače Condair GS.

Snadno přístupný vnitřek

Realizační firmy, servisní technici a správci budov oceňují, jak snadno lze Condair GS nainstalovat a servisovat bez ohledu na zvolenou velikost. Velké kryty umožňují snadný přístup ke všem komponentům a částem, které vyžadují výměnu nebo údržbu.

Všeobecná bezpečnost

Na svůj Condair GS se můžete od jeho spuštění ve všech ohledech spolehnout. Elektronická regulace monitoruje a reguluje výšku vodní hladiny, průběh spalování a automaticky systém odstaví v případě, že se objeví porucha. Condair GS splňuje požadavky všech evropských norem a byl oficiálně certifikovaný společností British Gas.

Správná teplota po celý čas

Dokonce i když je Condair GS nainstalován ve venkovním prostředí, opláštění odolné povětrnostním vlivům s vestavěnou protimrazovou ochranou zajišťuje, že Condair GS je vždy připraven k provozu. Vypouštěná voda je ochlazována z důvodu ochrany odpadního potrubí.

Integrace do systému řízení budovy

Condair GS je dobrý partner. Může být volitelně provozován s protokoly Modbus, BACnet nebo LonWorks, akceptuje všechny běžné regulační signály a hlásí provozní stav a poruchy. To ušetří spoustu času a zvyšuje spolehlivost.

Vše na jeden dotyk

Řídící jednotka zobrazuje všechny provozní parametry na velkém displeji. Díky klávesnici můžete snadno listovat v zobrazovaných hodnotách. Řídící jednotka navíc ještě obsahuje rozhraní pro komunikaci zvlhčovače Condair GS se systémem řízení budovy.

Odolné: vodní nádrž a výměník tepla

Malý, kompaktní, ale výkonný. Díky výkonnému výměníku tepla je Condair GS velmi kompaktní při tepelné účinnosti přes 90 %. Výměník a vodní nádrž jsou vyrobeny z nerezové oceli, což zaručuje dlouhodobou spolehlivost, správnou funkci a dlouhé servisní intervaly. Velké otvory usnadňují čištění výměníku a nádrže.

Standardně: lze použít vodu všech kvalit

Ať použijete pitnou, změkčenou nebo plně demineralizovanou vodu, Condair GS pracuje s vodou jakékoliv kvality a produkuje hygienicky čistou páru. Inteligentní systém monitorování výška hladiny vody, napouštěcí ventil a vypouštěcí čerpadlo zajišťuje vysoký stupeň provozní spolehlivosti. Odpadní voda je během vypouštění chlazena na teplotu, která nezpůsobuje namáhání odpadního potrubí.

Účinná regulace: 360° technologie hořáku

Plyn hoří rovnoměrně od tělesa hořáku. Díky tomu je plně využita tepelná energie, sníženy emise a pára je ihned produkována. A zvláště praktická vlastnost: parní výkon lze plynule řídit od hodnoty 10 kg/h.

Šest velikostí zvlhčovače, tři verze. Vyberte si...

Condair GS je k dispozici v šesti velikostech s maximálním parním výkonem 40, 80, 120, 160, 200 a 240 kg/h. Výkon můžete zvýšit kombinací až deseti zvlhčovačů a získat tak přesně zvolený výkon odpovídající Vaší aplikaci. Zvlhčovače jsou k dispozici ve venkovním provedení (vč. protimrazové ochrany a opláštění odolného povětrnostním vlivům). Pro vnitřní instalaci jsou k dispozici:

  • Zvlhčovače nezávislé na vzduchu z místnosti. Spalovací vzduch je přiváděn potrubím z exteriéru.
  • Zvlhčovače závislé na vzduchu z místnosti. Spalovací vzduch je nasáván přímo z místnosti.

Skvělé dodatkové příslušenství

OptiSorp: Parní distribuční systém pro krátkou rozptylovou vzdálenost. Je vyroben na míru z nerezové oceli. je ideální pro rovnoměrnou a přesnou distribuci páry. OptiSorp zajistí zvlhčovací vzdálenost až čtyřikrát kratší, než standardní parní distribuční trubice.

Čidla/regulátory vlhkosti: Optimalizujte Váš systém zvlhčování širokou nabídkou čidel a regulátorů pro ON/ OFF nebo plynulou regulaci.

e-LINKS: Integrace do systému řízení budovy s protokolem LON nebo BACnet


FLAIR, a.s.
logo FLAIR, a.s.

Zvlhčovače parní, adiabatické. Odvlhčovače bazénové, stavební. Adsorbční odvlhčování. Klimajednotky a tepelná čerpadla pro bazény. Chladicí jednotky a přesná klimatizace. Dveřní clony. Předizolované potrubí ALP. Konvektory. Distribuční elementy pro VZT.