Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Condair Esco - distribuce páry, která vyhovuje Vašim požadavkům

Zvlhčovač na páru z centrálního zdroje pro krátkou rozptylovou vzdálenost. Snadná údržba. Přesná regulace. Bez kondenzace.

Rotační keramický diskový ventil je jeden z nejspolehlivějších svého druhu. Má lineární charakteristiku od 0 do 100 % a je dokonale těsný, pokud je uzavřen. Díky tomu pára nemůže unikat do potrubí, když není požadavek na zvlhčování, je zamezeno kondenzaci a zvlhčování je dlouhodobě čisté a účinné.

Rotační diskový ventil je k dispozici ve čtyřech velikostech pro parní výkony od 5 do 1000 kg/h.

Než pára dojde od vstupního hrdla do parního distributoru, musí několikrát změnit svůj směr. Pára a kondenzát jsou odděleny a zkondenzovaná voda je automaticky odvedena z tělesa ventilu. To zajišťuje, že bude pro zvlhčování použita pouze suchá pára.

Patentovaná parní tryska přivádí páru ze středu parního distributoru a vyfukuje ji bez kapiček vody do vzduchu. Kondenzát, který vzniká v distributoru páry, stéká po stěnách a je odváděn z distributoru. Díky této konstrukci parního distributoru Condair Esco pracuje bez ohřevu parního distributoru a spotřebuje výrazně méně energie než konkurenční systémy.

Condair Esco je k dispozici v různých provedeních, s různými pohony v závislosti na požadavcích konkrétní instalace. Standardní provedení tělesa ventilu je z šedé litiny, na vyžádání je možné dodat těleso ventilu z nerezové oceli (AISI 304). Standardní dodávka obsahuje elektrický rotační pohon s bezpečnostní funkcí. Pneumatický pohon je k dispozici na vyžádání.

Proč Condair Esco?

Flexibilní.

5 až 1000 kg/h - to je množství páry, které je možno distribuovat jedním ventilem Condair Esco. Až 2000 kg/h je možné dosáhnout dvěma ventily spojenými dohromady.

Adaptabilní.

Condair Esco vyhovuje Vašim specifickým požadavkům. Umožňuje rychlou a snadnou instalaci bez nutnosti dlouhé odstávky systému vzduchotechniky.

Spolehlivý.

Uživatelé, dodavatelské firmy i projektanti důvěřují zvlhčovači Condair Esco již po mnoho let a vývojové oddělení společnosti Walter Meier pracuje neúnavně na jeho vylepšení. Výsledkem je skloubení mnoholetých zkušeností a nejnovějších poznatků z vývoje.

Všechna připojení jsou na svém místě

Standardní přírubové připojení umožňuje jednoduché a bezpečné připojení Condair Esco k centrálnímu rozvodu páry. Instalace potrubí a těsnění spojů na stavbě jsou minimalizovány. Tak šetříte čas a peníze. Instalace do potrubí je také velmi snadná, bez šroubovaných spojů.

Garance sterilní páry

Condair Esco zajišťuje, že pára je bez kondenzátu. Proto je možné jej použít bez pochybností v každém vzduchotechnickém systému. Zvlhčování je vždy hygienické, bezpečné a díky těsnému rotačnímu keramickému diskovému ventilu perfektně regulovatelné.

Správné využití cenné energie

Suchá pára bez kondenzátu proudí z tělesa ventilu skrz rotační diskový ventil přímo do parní distribuční trubice. Provoz bez nežádoucího průniku kondenzátu do vzduchu je zajištěn bez nutnosti vyhřívat parní distribuční trubici párou.

Parní výkon na míru

Rotační keramický diskový ventil je jeden z nejspolehlivějších svého druhu. Má lineární charakteristiku od 0 do 100 % a je dokonale těsný, pokud je uzavřen. Díky tomu pára nemůže unikat do potrubí, když není požadavek na zvlhčování, je zamezeno kondenzaci a zvlhčování je dlouhodobě čisté a účinné.

Parní distributor DL40 zajišťuje rovnoměrnou distribuci páry bez kondenzátu v nízkém potrubí. Pro vyšší potrubí je možné použít dvojité nebo trojité distributory.

Pro zkrácení rozptylové vzdálenosti je vhodný parní distributor DR73. Distributor DR73 se navrhuje individuálně podle požadovaného parního výkonu a dalších specifik konkrétní aplikace.


FLAIR, a.s.
logo FLAIR, a.s.

Zvlhčovače parní, adiabatické. Odvlhčovače bazénové, stavební. Adsorbční odvlhčování. Klimajednotky a tepelná čerpadla pro bazény. Chladicí jednotky a přesná klimatizace. Dveřní clony. Předizolované potrubí ALP. Konvektory. Distribuční elementy pro VZT.