Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ziehl-Abegg rozšířil typovou řadu EC motorů

Výrobce motorů a ventilátorů Ziehl-Abegg proráží do nových segmentů trhu díky novým velikostem EC motorů, které používá jako pohon nově vyvinutých ventilátorů s vylepšenou aerodynamikou.

Výrobce motorů a ventilátorů Ziehl-Abegg proráží do nových segmentů trhu díky novým velikostem EC motorů, které používá jako pohon nově vyvinutých ventilátorů s vylepšenou aerodynamikou. Tím jsou nové ventilátory tišší a účinnější. Rozšíření sortimentu energeticky úsporných EC motorů umožnilo úspěšné uvedení na trh nových typů volně oběžných kol. Nová kombinace EC motorů a oběžných kol redukuje hlučnost a spotřebu elektřiny lépe než současný standard na trhu.

S novým motorem EC055 proráží Ziehl-Abegg na nové segmenty trhu.
S novým motorem EC055 proráží Ziehl-Abegg na nové segmenty trhu.

„Se stále dokonalejšími tepelnými izolacemi domů stoupá potřeba řízené ventilace“, vysvětluje produktový manažer Moritz Krämer rostoucí poptávku po ventilátorech do obytných prostor. K tomu jsou zapotřebí malé ventilátory, které jsou úsporné v nepřetržitém provozu a zajistí dlouhodobou funkční spolehlivost. Společně s velikostí motoru EC055 přichází Ziehl-Abegg také se svým know-how, které uplatnil při vývoji vysoce účinných motorů v této oblasti užití. Malé EC ventilátory jsou používány také v tepelných čerpadlech, při přípravě teplé užitkové vody, při chlazení elektroniky a v chladírenské technice. „Zatímco při chlazení elektroniky je kladen důraz na spotřebu energie, v obytném prostoru člověka je velmi důležitá i hlučnost,“ dodává pan Krämer. Proto vyvinul Ziehl-Abegg pro tyto aplikace nové volně oběžné kolo s lopatkami zahnutými dozadu s výjimečným designem optimalizované geometrie lopatek. Při vývoji malých radiálních ventilátorů byla zohledněna dlouhodobá zkušenost a samozřejmě mohou být tyto výrobky použity i v jiných oblastech.

Ve světě je jen málo výrobců, kteří mohou nabídnout kompletní spektrum produktů v oblasti energeticky úsporných motorů s rozsahem výkonu od 30 W do 6 kW. Ziehl-Abegg přináší na trh produkt EC055, který má zavedené připojovací rozměry a přitom nabízí lepší parametry v kombinaci výkonu a hlučnosti. EC motory od Ziehl-Abegg jsou známy pod obchodní značkou ECblue. Jedná se o stejnosměrné motory s vnějším rotorem a s permanentními magnety s elektronickou komutací, anglický název „electronically commutated“ vedl ke zkrácené formě EC motor.


Ziehl-Abegg s.r.o. Brno
logo Ziehl-Abegg s.r.o. Brno

Výrobce širokého sortimentu axiálních, radiálních, diagonálních, tangenciálních ventilátorů, výtahových pohonů. Portfolio pokrývá požadavky OEM partnerů, výrobců vzduchotechnických, chladírenských zařízení, filtračních zařízení a technologických celků. ...