Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky společnosti JANKA ENGINEERING s.r.o. na veletrhu Aquatherm Praha 2018

Na videozáznamu z letošního veletrhu Aquatherm Praha 2018 představujeme slovy ing. Petra Žemličky, technického ředitele, tradičního českého výrobce ventilátorů, vzduchotechnických jednotek a výměníků tepla společnost JANKA ENGINEERING s.r.o., její historii, současnost a novinky ve výrobním programu.

JANKA ENGINEERING s.r.o. je firma s dlouholetou tradicí v oblasti větrání a klimatizace. Vznikla již v roce 1872 v Dlouhé ulici v Praze a následně se z kapacitních důvodů přestěhovala do Radotína, kde je dodnes. Společnost začínala s výrobou ventilátorů a může se například pochlubit instalací ventilátoru v budově Národního divadla v Praze, ve které fungoval celých 105 let až do její rekonstrukce. Dnes ho můžete vidět ve vstupním vestibulu společnosti.

V současné době je předním českým výrobcem ventilátorů, vzduchotechnických jednotek a výměníků tepla. Na jejím stánku si bylo možné prohlédnout ventilátor s povrchovou úpravou do agresivního prostředí, rozličné teplosměnné plochy výměníků a celonerezovou jednotku KLMODI “Inox“ pro průmyslové aplikace jako je potravinářství, chemický průmysl a jiné. Ing. Žemlička také upozornil na dokončující se vývoj kompaktní jednotky s výdechy nahoru splňující požadavky Ecodesign 2018.

Strategií firmy v době, kdy rozhoduje především cena, je nabídnout kvalitní výrobek a špičkový záruční a pozáruční servis.

 
 
Reklama