Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

VENUS – rekuperace pro Váš dům

V současné době se neustále diskutuje nad tématem významu správného a zdravého větrání domů a obytných prostor. Stále častěji se také investuje do lepší izolace a zdokonaluje se zateplování domů, což je způsobeno vzrůstající cenou energií, která nás nutí snižovat náklady. Tím sice minimalizujeme únik drahého tepla a snižujeme své náklady, zamezujeme tím ale důležitému větrání prostor, které v minulosti zajišťovala přirozená infiltrace vzduchu způsobená netěsností oken a dveří, díky kterým z našich domů odcházela vlhkost a nepříjemný pach.

VENUS

Společnost Multi-VAC nabízí ucelenou a kompaktní řadu rekuperačních jednotek, která pokrývá veškeré potřeby nuceného větrání se zpětným získáváním tepla. Nabízejí skvělou kvalitu s unikátním technologickým řešením, přispívajícími ke snadnějšímu řízení větrání, za velmi příznivou cenu. Inteligentně navržené a konstruované jednotky VENUS umožňují využití od nejzákladnějších aplikací pro nenáročné uživatele až po sofistikované režimy s vysokou třídou filtrace, výkonnými EC motory a možností připojení kontrolních čidel, která zajišťují automatický provoz a uspokojí tak i potřeby náročnějších zákazníků.

Dnešní doba s sebou nese skutečnost, že lidé tráví velkou část svého života v uzavřených prostorech a proto se větrání stává velmi významným faktorem ovlivňujícím zdraví každého z nás. V nevětraném prostředí se člověk cítí unavený, nesoustředěný a často může docházet až k oslabení imunitního systému.

Rekuperace je průkopníkem moderního a úsporného bydlení s maximálním respektem k životnímu prostředí. Díky instalaci rekuperační jednotky nemusíte volit mezi kvalitními izolačními materiály a zdravým vnitřním klimatem. Rekuperace je volbou pro ty, kteří nechtějí dělat kompromisy.

Chceme-li minimalizovat ztráty tepla a současně žít ve zdravém prostředí, je instalace rekuperační jednotky tím správným řešením. Dnes jsou navíc takové jednotky nezbytnou součástí nízkoenergetických domů a standardním vybavením domů pasivních, kde zajištují žádoucí životní komfort pro všechny jejich obyvatele.

Pokud se rozhodnete pro instalaci rekuperační jednotky, je důležité soustředit se na technické parametry, které by měly splňovat nejpřísnější evropské normy a standardy jako je ErP (Energy Related Product) 2013/2015, tak jako je to v případě jednotky VENUS.

To, co činí rekuperační jednotku opravdu energeticky úsporným řešením, je soubor jednotlivých prvků. U jednotky VENUS je to hlavně její

  • tělo (konstrukce a plášť)
  • mozek (regulace)
  • plíce (ventilátory)
  • srdce (rekuperátor)

Tělo

Rekuperační jednotka VENUS, která je vyrobena z expandovaného polypropylenu (EPP) vám vedle zdravotní nezávadnosti, výborné tepelné izolace a účinného tlumení mechanických vibrací, zaručuje především vysokou těsnost pláště, která je nezbytnou podmínkou energeticky úsporného provozu. Díky použití materiálu EPP se podařilo předčít vysoké nároky na nízkou hlučnost celé jednotky, která dosahuje pouhých 37,3 dB(A) * při maximálním výkonu, což bychom mohli přirovnat k velmi tlumenému hovoru a oceníte ji obzvláště při instalaci do obytných prostor.

* Akustický tlak měřený při maximálním výkonu ve vzdálenosti 3 m od jednotky o průtoku 150 m3/h s AC motory

Srdce

Certifikace EUROVENT

Základem každé jednotky je rekuperační výměník, který zajišťuje zpětné získávání odpadního tepla. Jednotka VENUS je osazena vysoce účinným hliníkovým protiproudým výměníkem s celosvětově uznávanou certifikací EUROVENT, který díky speciálnímu tvaru lamel umožňuje dosáhnout až 93% účinnost zpětného získávání odpadního tepla.


 

Plíce

Ventilátor

Rekuperační jednotky VENUS jsou nabízeny ve dvou základních řadách, a to ve variantě standardní s AC motory, anebo v úsporném a výkonnějším řešení s motory EC, kdy každý typ nabízí jednu třídu filtrace vzduchu (AC - G4/F5 a EC - F5/F7).

Nespornou výhodou jednotky VENUS je proto velice snadná výměna filtrů, která je nenáročná na čas a odbornost zásahu. Vyměnit filtr tedy dokáže každý a to bez jakékoli demontáže či nutnosti otevírat samotnou jednotku. V porovnání s konkurencí jsou u jednotky VENUS použity rozměrově větší filtry, které výrazně prodlužují dobu jejich použití a navíc jsou jednotky standardně vybaveny časovou signalizací, která uživatele včas upozorní na nutnost výměny zanesených filtrů.

Mozek

Ovládání a funkce jsou pro každého uživatele pravděpodobně těmi nejdůležitějšími vlastnostmi jednotky. Rekuperační jednotky VENUS jsou proto vybaveny sofistikovaným systémem regulace, který nabízí možnost volby mezi režimem „Manual“, kdy je provoz jednotky řízen na základě ručně navolené úrovně a režimem „Automat“, kdy jednotka pracuje na základě potřeb vyhodnocovaných z připojených čidel kvality vzduchu CO2 a vlhkosti. Navíc regulace jednotky VENUS nabízí řadu dalších nadstandardních funkcí větrání, z nichž je důležité zmínit například funkci „Freecooling“, což je tzv. chlazení vnitřních prostor, kdy je v letních měsících, při minimálních nákladech, využíváno v nočních hodinách nižší teploty přiváděného vzduchu k ochlazování vnitřního prostředí.


Ovladač

Jednotky VENUS je možno dodat i s integrovaným předehřevem, který zajistí celoroční provoz jednotky. Vzhledem k použitému materiálu a konstrukci jednotky se jedná o světový unikát.

Kompaktní ovladač o velikosti 85×85×12 mm je vytvořen z kapacitního skla s dotykovým ovládáním, které má decentní podsvícení symbolů a je tak elegantním prvkem, který je vkusným doplňkem pro domácnost i kancelář.

 

Hlavní parametry
Graf účinnosti





 

Multi-VAC pro Vás připravil zajímavou akci na rekuperační jednotky Venus.
Nakupte od 13. dubna do 31. srpna 2015 rekuperační jednotku Venus a získejte zajímavou slevu.
Základní sleva 20 % pro koncové zákazníky, možnost získání slevy až 50 % pro realizační firmy. *

Podrobné informace na pobočkách Multi-VAC a webových stránkách, www.multivac.cz, www.e-vetrani.cz

* z doporučených prodejních cen

Banner Multivac

Multi-VAC spol. s r.o.
logo Multi-VAC spol. s r.o.

Velkoobchod s kompletním sortimentem pro vzduchotechniku a vytápění. Zboží od renomovaných českých i zahraničních dodavatelů. Technická podpora, prezentace výrobků, návrhové programy, e-shop. Sortiment: vzduchové clony, větrací a rekuperační jednotky, ...