Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rekuperační jednotka DAPHNE XL

Nové velikosti nástěnných rekuperačních jednotek jsou vhodné pro instalace jako jsou obchody, kanceláře, kavárny, restaurace a sportovní zařízení. Společnost Multi-VAC rozšiřuje nabídku rekuperačních jednotek výrobce 2VV o jednotku DAPHNE XL.

Kompaktní jednotka DAPHNE XL se nabízí ve dvou nominálních průtocích 700 a 900 m3/h.

Jednotka je konstruována z oboustranně lakovaného sendvičového panelu, který zajišťuje vynikající tepelnou a hlukovou izolaci, je vhodná pro využití v prostorech s vyššími nároky na hygienu. Díky univerzálnímu provedení umožňuje jednotka oboustrannou instalaci.

Dvojitý plášť je vyplněn izolací z minerální vaty tloušťky 30 mm, která zajistí jak tepelnou izolaci, tak utlumení hluku do okolí. Univerzální provedení umožňuje změnit napojení vzduchotechnických rozvodů a připojení odvodu kondenzátu, tedy nabízí možnost levého nebo pravého provedení.

Jednotka splňuje požadavky na Ekodesign větracích jednotek Nařízení (EU) č. 1253/2014 Třída energetické náročnosti (SEC) pro DAPHNE XL Comfort „A“

Jednotka je osazena účinným hliníkovým protiproudým rekuperátorem, s certifikací EUROVENT. Díky unikátní technologii SWIRL CHAMBER SYSTEM dosahuje jednotka až 93% účinnosti. Speciální lamely zajišťují turbulentní proudění, které maximalizují přenos tepla i při nejnižších otáčkách.

Jednotky DAPHNE XL jsou nabízeny v provedení s energeticky úspornými EC ventilátory s nízkým SFP a tichým chodem.




Jednotka je vybavena filtry F7 na přívodu a M5 na odvodu, jejich konstrukce zajistí jednoduchou výměnu. Standardem je indikace zanesení filtrů.

Sofistikovaná regulace pro jednotky DAPHNE XL Comfort je vybavena designovým dotykovým ovladačem, který zajišťuje plynulou regulaci výkonu ventilátoru a umožňuje indikaci zanesení filtrů.


Ekonomický provoz jednotky zajistí plynulá regulace elektrického předehřevu, tak i regulace elektrického dohřevu. Díky plynulému by-passu je zajištěna protimrazová ochrana. Plynulá regulace Free Cooling – tzv. chlazení zdarma, funkce, kdy se v letních měsících v nočních hodinách využívá nižší teploty přiváděného vzduchu k dochlazování vnitřního prostředí. Součástí regulace je integrovaný časovač (týdenní, denní) a je zde možnost řízení pomocí nadřazeného systému ModBus RTU.

GRAF ÚČINNOSTI REKUPERACE HRDA1-070
GRAF ÚČINNOSTI REKUPERACE HRDA1-070
GRAF ÚČINNOSTI REKUPERACE HRDA1-090
GRAF ÚČINNOSTI REKUPERACE HRDA1-090



Graf znázorňuje účinnost rekuperace při daných podmínkách dle (EN308):
Venkovní teplota +5°C, relativní vlhkost 72%
Vnitřní teplota +25°C, relativní vlhkost 28%
Rozdíl v porovnání se suchým prostředím je přibližně 5%

Pokud chcete nárazově vyvětrat daný prostor, využijete funkci Boost – větrání při maximálním výkonu po pevně stanovenou dobu, kterou si samy zvolíte. Jednotka si poradí i s požadavkem na podtlak/přetlak Offset.

Informace o stavu větrání jsou zobrazeny na designovém panelu, kde je přehledně zobrazeno aktuální chování jednotky jako je aktuální vzduchový průtok obou ventilátorů, teploty přiváděného a odváděného vzduchu, stav obtoku rekuperátoru, výkon elektrického předehřevu/dohřevu, hodnota připojeného čidla kvality vzduchu.

Sofistikovaná regulace pro jednotky DAPHNE XL Comfort
Sofistikovaná regulace pro jednotky DAPHNE XL Comfort

K jednotce lze připojit, pomocí centrálního přijímače čidla kvality vzduchu AQS Multi až deset bezdrátových čidel kvality vzduchu, čidlo CO2, čidlo vlhkosti RH

Technické informace DAPHNE - rekuperační jednotka (PDF)
Pro více informací navštivte naše webové stránky www.multivac.cz

Multi-VAC logo
Multi-VAC spol. s r.o.
Telefon: +420 841 156 156
E-mail: info@multivac.cz
www.multivac.cz
2VV logo

2VV s.r.o.
Telefon: +420 466 741 890
E-mail: 2vv@2vv.cz
www.2vv.cz

Multi-VAC spol. s r.o.
logo Multi-VAC spol. s r.o.

Velkoobchod s kompletním sortimentem pro vzduchotechniku a vytápění. Zboží od renomovaných českých i zahraničních dodavatelů. Technická podpora, prezentace výrobků, návrhové programy, e-shop. Sortiment: vzduchové clony, větrací a rekuperační jednotky, ...