Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rezidenční rekuperační jednotka DAPHNE

Společnost Multi-VAC uvádí na trh novinku českého výrobce rekuperačních jednotek společnosti 2VV, a to řadu rekuperačních jednotek DAPHNE, která je určena pro nástěnné instalace v bytech, bytových a rodinných domech.

Rekuperační jednotka DAPHNE
Rekuperační jednotka DAPHNE

Velkou výhodou této jednotky je její kompaktní velikost, díky které je možná instalace do standardní kuchyňské linky. Rekuperační jednotka DAPHNE doplňuje úspěšnou řadu jednotek VENUS, která je určena pro podstropní instalace.

Nová řada rekuperačních jednotek DAPHNE je k dispozici ve třech nominálních průtocích 150, 300 a 500 m3/h a ve dvou rozměrových šířkách (pro velikost 150/300 a velikost 500). Tato řada vzduchových průtoků pokrývá potřeby většiny rezidenčních aplikací. Jednotky o velikostech 150 a 300 mají takové rozměry, že jednotku lze instalovat do běžné kuchyňské skříňky. Šířka jednotky je pouhých 567 mm a hloubka pro velikost 150 je 345 mm a pro velikost 300 je 505 mm. Jednotka se tak stane nenápadným společníkem Vaší domácnosti, je velmi tichá, a tak ji při umístění v kuchyni nebudete ani slyšet.

Součástí jednotky jsou montážní konzole pro snadnou instalaci na stěnu.


Jednotka je konstruována z oboustranně lakovaného sendvičového panelu, který zajišťuje vynikající tepelnou a hlukovou izolaci, je vhodná pro využití v prostorech s vyššími nároky na hygienu. Díky univerzálnímu provedení umožňuje jednotka oboustrannou instalaci. Dvojitý plášť je vyplněn izolací z minerální vaty tloušťky 30 mm, která zajistí jak tepelnou izolaci, tak utlumení hluku do okolí. Univerzální provedení umožňuje změnit napojení vzduchotechnických rozvodů a připojení odvodu kondenzátu.

Hlučnost jednotky při maximálním výkonu je pouhých 28,3 dB(A), právě díky velmi tichému provozu je jednotka ideálním řešením pro domácnosti1.
1 jedná se o akustický tlak měřený ve vzdálenosti 3 m od jednotky při vzduchovém výkonu 150 m3/h


Jednotka je osazena vysoce účinným hliníkovým protiproudým rekuperátorem té nejvyšší kvality s celosvětově uznávanou certifikací EUROVENT. Díky unikátní technologii SWIRL CHAMBER SYSTEM dosahuje jednotka až 93% účinnosti. Speciální lamely zajišťují turbulentní proudění, které maximalizují přenos tepla i při nejnižších otáčkách.

 

Jednotky DAPHNE jsou nabízeny v provedení s energeticky úspornými EC ventilátory s nízkým SFP a tichým chodem.

Jednotka je vybavena filtry F7 na přívodu a M5 na odvodu, jejich konstrukce zajistí jednoduchou výměnu. Standardem je indikace zanesení filtrů.

 

Sofistikovaná regulace

Jednotka DAPHNE je vybavena integrovaným sofistikovaným systémem regulace, kde si zákazník může vybrat ze dvou variant BASIC a COMFORT.


Součástí regulace BASIC je designový kompaktní ovladač, který nabízí možnost řízení ventilátoru ve třech stupních, indikaci zanesení filtrů, možnost připojení čidel kvality vzduchu a integrovaný předehřev regulovaný termostatem.

Možnost nastavení funkce letní/zimní provoz jednotky pomocí integrované by-pass klapky (ON/OFF). Spolehlivý provoz jednotky pomůže zajistit pravidelná výměna filtrů, jednotka je vybavena časovou signalizací její výměny. Integrovaný předehřev zajistí celoroční fungování jednotky.



Regulace COMFORT je vybavena designovým dotykovým ovladačem, který zajišťuje plynulou regulaci výkonu ventilátoru a umožňuje indikaci zanesení filtrů.

Ekonomický provoz jednotky zajistí plynulá regulace elektrického předehřevu, tak i regulace elektrického dohřevu. Díky plynulému by-passu je zajištěna protimrazová ochrana. Plynulá regulace Free Cooling – tzv. chlazení zdarma, funkce, kdy se v letních měsících v nočních hodinách využívá nižší teploty přiváděného vzduchu k dochlazování vnitřního prostředí. Součástí regulace je integrovaný časovač (týdenní, denní) a je zde možnost řízení pomocí nadřazeného systému ModBus RTU.

Pokud chcete nárazově vyvětrat daný prostor, využijete funkci Boost – větrání při maximálním výkonu po pevně stanovenou dobu. Jednotka si poradí i s požadavkem na podtlak/přetlak Offset.

Informace o stavu větrání jsou zobrazeny na designovém panelu, kde je přehledně zobrazeno aktuální chování jednotky jako je aktuální vzduchový průtok obou ventilátorů, teploty přiváděného a odváděného vzduchu, stav obtoku rekuperátoru, výkon elektrického předehřevu/dohřevu, hodnota připojeného čidla kvality vzduchu.

Uvedením rekuperační jednotky DAPHNE na trh přinášíme kompletní řadu rekuperačních jednotek pro rezidenční i komerční aplikace.

Tecnické informace - DAPHNE – rekuperační jednotka (PDF)
Pro více informací navštivte naše webové stránky www.multivac.cz

Multi-VAC logo
Multi-VAC spol. s r.o.
Telefon: +420 841 156 156
E-mail: info@multivac.cz
www.multivac.cz
2VV logo

2VV s.r.o.
Telefon: +420 466 741 890
E-mail: 2vv@2vv.cz
www.2vv.cz